USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Цукроварню підозрюють у несплаті мільйонних податків

16 Серпня 2011 09:36
Цукровий завод на Волині підозрюють у несплаті податку на прибуток та ПДВ не менше 25,5 мільйона гривень.
Цукроварня придбала у двох фірм з Прикарпаття цукор і розрахувалася за товар векселями, – розповіли в управлінні податкової міліції ДПА у Волинській області.
Незабаром її комерційних партнерів визнали банкрутами, а неоплачений цукровий крам у цій ситуації виявився безповоротною фінансовою допомогою.
Відображати у звітності такий момент на підприємстві не стали, щоб не сплачувати податки, стверджують податківці.
Факт придбання цукру у двох підприємств з сусідньої області підтверджується лише актами прийому-передачі цукру, які підписані керівниками комерційних структур. А от будь-які інші документи – накладні, товарно-транспортні накладні, доручення – на цукровому заводі відсутні, кажуть правоохоронці.
Принаймні, під час проведення перевірки службові особи цукроварні їх не надали.
Тим часом заборгованість за майже 30 тисяч тонн цукру вартістю 89 мільйонів гривень, відповідно до чинного в 2008 році законодавства, вважається безповоротною фінансовою допомогою.
До бюджету не сплачено жодної копійки, а мало б надійти податку на прибуток та ПДВ не менше 25,5 мільйона гривень, наполягають правоохоронці.
«Така схема масштабного ухилення від сплати податків – не нова, – зазначив начальник управління оперативно-розшукової діяльності УПМ ДПА в області Володимир Побережний. – В аналогічний спосіб ще один волинський цукровий завод ухилився від сплати 12,5 мільйона гривень. До речі, в його бізнес-контактах у цій справі фігурує та ж сама комерційна структура, що продавала цукор».
Кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків службовим особами розслідує слідчий відділ податкової міліції ДПА у Волинській області.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VSC Показати IP 16 Серпня 2011 12:18
Сахарные заводы покупали сахар. Смешно. Сахар они конечно не покупали, такой схемой легализуют свой "левый" сахарок, произведенный у себя на заводе и скрытый от официального учета.
!!! Показати IP 16 Серпня 2011 16:25
Давно пора взятися за них. Підняли ціну цукру в 3 рази від тієї, шо вже була понадрентабельна. Та ще й... схеми, схеми, схеми уходу від оподаткування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus