USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Директора ковельського ветсанзаводу підозрюють у зловживанні службовим становищем

12 Квітня 2017 19:14
Ковельська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінального провадження про зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та забруднення земель відходами внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля, вчинені директором Ковельської філії державного підприємства "Укрветсанзавод", повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Прокуратоурою встановлено, що посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем та порушуючи низку норм чинного законодавства, забезпечив розміщення й захоронення загиблих тварин і відходів від переробки сировини тваринного походження на земельній ділянці площею понад 3 га у Ковелі, чим спричинив забруднення земель відходами, створив небезпеку для довкілля, а також спричинив йому шкоду на суму більш ніж 1,8 мільйона гривень.

Керівнику підприємства оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364 та ч.1 ст. 239 КК України.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Люди б'ють на сполох.

Мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.

Голова Волиньради Ігор Палиця, під час чергової 13-ї сесії Волинської обласної ради, назвав дії директора підприємства тероризмом та закликав очільника Волинської ОДА Володимира Гунчика звернутися до правоохоронців, аби ті не займались політичним переслідуванням депутатів місцевих рад та не «кошмарили» бізнес, а зайнялися питаннями екології.

Нещодавно повідомлялося, що мешканці сіл Нові і Старі Кошари Люблинецької ОТГ продовжують перекривати дорогу на знак протесту проти спроб обласної виконавчої влади захоронити на землях громади відходи ковельського ветсанзаводу.

По фактах виявлених забруднень нараховані збитки та шкода на загальну суму 1 862 256 грн., в т.ч. за зняття поверхневого (родючого) шару ґрунту без спеціального дозволу – 1 439 грн.; за засмічення – 42 508 грн.; за нецільове використання земельної ділянки – 1 158 грн.; за забруднення – 1 817 150 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus