USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У бюджеті Луцька знайшли 300 тисяч для «Волиньбаскету»

30 Листопада 2016 17:11
Після запеклої дискусії депутати міської ради таки вирішили виділити 300 тисяч гривень для підтримки баскетбольного клубу «Волиньбаскет».

Рішення передбачити на це кошти у міському бюджеті ухвалили під час 15-ї сесії Луцької міськради 30 листопада.

Депутатам повідомили, що клубу вдалося налагодити структуру підготовки дітей до команди майстрів. Зараз «Волиньбаскет» грає у суперлізі, але за рахунок меценатів не може виконати бюджет, тож звертається за допомогою до депутатів міськради, оскільки обіцяної підтримки команда від губернатора так і не отримала.

В команді грають 6 учнів комплексної ДЮСШ, 10 студентів луцьких вишів, працюють 3 тренерів комплексної ДЮСШ.

Депутат Павло Данильчук пропонував спрямувати 300 тисяч, знявши кошти, які пропонували виділити для спортивного товариства «Спартак».

Втім, ця пропозиція викликала заперечення міського голови і декого з депутатів. Так, міський голова Микола Романюк наполягав на тому, що кошти на підтримку баскетбольного клубу взагалі не потрібно спрямовувати, а у товаристві «Спартак», з його слів, займаються 400 дітей. Якщо кошти не передбачити, тренери «Спартаку» протягом кварталу залишатимуться без зарплати.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев стверджував, що 300 тисяч не врятують бюджет клубу, який запланований у розмірі 2,148 мільйона гривень.

Заступник міського голови Юрій Моклиця поінформував, що на базі «Спартаку» планують наступного року створити комунальну спортивну школу, взявши на роботу тренерів, які зараз там працюють.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що приміщення товариства «Спартак» перебуває в плачевному стані, тож за декілька років може стати непридатним для експлуатації. Водночас товариство «Спартак» досі не віддає приміщення і не ремонтує його самотужки. Він пропонував спрямувати кошти на підтримку клубу «Волиньбаскет» з іншої статті бюджету.

Відтак, Павло Данильчук пропонував зняти 300 тисяч з фінансування проекту святкової ілюмінації. Втім, депутати виступили і проти цієї пропозиції. Так, Наталія Бунда та Тарас Шляхтич наполягали на тому, що святкове освітлення центру Луцька сприятиме туристичній привабливості міста.

Отже, у підсумку 300 тисяч вирішили спрямувати для клубу «Волиньбаскет» через управління спорту, збільшивши надходження по бюджету розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
стоп Показати IP 30 Листопада 2016 18:12
в спартаку займаеться внучка романюка
Вацык Показати IP 1 Грудня 2016 00:26
Деньги на ветер.
вболівальник до Вацык Показати IP 1 Грудня 2016 09:38
На Спартак. А Волиньбаскет - це популяризація спорту високих досягнень. Хлопці намагаються робити реальне свято, на скільки це можливо. А то ці "колгоспні" змагання в місті та області вже набридли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus