USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку організація осіб з інвалідністю орендуватиме приміщення за гривню

20 Червня 2017 16:57
Надати пільгу з орендної плати за приміщення в історичній частині Луцька члени бюджетної комісії міськради вирішили громадській організації, що об’єднує осіб з інвалідністю, які постраждали на виробництві.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 червня.

Як повідомила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, ГО «Волинське об’єднання ветеранів, інвалідів та потерпілих на виробництві «ЗАХИСТ» раніше орендувало приміщення на вулиці Декабристів, 23, а нині орендує старе приміщення на вулиці Драгоманова, 1, площею 26,6 метра квадратного. У приміщенні організація здійснила поточний ремонт та просила зарахувати його в рахунок орендної плати. У відділі відмовили, адже ремонт був поточним, а не капітальним. За оренду ГО сплачує 195 гривень щомісяця і просить у депутатів надати пільгу, аби сплачувати за оренду 1 гривню на рік.

Член комісії Павло Данильчук зауважив, що вперше чує про таку громадську організацію та поцікавився, чим займається організація, адже є ГО, до яких належать лише двоє осіб.

Алла Грабко відповіла, що організація об’єднує людей з інвалідністю, які постраждали на виробництві. Голова організації Тетяна Хмільовська, з її слів, могла б докладніше розповісти про роботу організації. Раніше, мовляв, існувала практика, коли під час комісій виступали керівники ГО, які розповідали, що вони зробили для міста.

Голова комісії Борис Смаль зазначив, що депутати повинні знати, яким громадським організаціям надають приміщення в оренду. Фіктивно зареєстровані організації, з його слів, не повинні мати комунальних приміщень. Водночас, він погодився, що організація людей з інвалідністю не повинна сплачувати майже 2400 гривень на рік за оренду приміщення.

Отже, члени комісії рекомендували підтримати проект рішення про надання пільг з орендної плати ГО «Волинське об’єднання ветеранів, інвалідів та потерпілих на виробництві «ЗАХИСТ»».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus