USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку оштрафували магазин за відсутність POS-терміналіу

15 Січня 2014 18:36
Луцький підприємець сплатив штраф понад вісім тисяч гривень через відсутність терміналу для безготівкових розрахунків. Про це розповів начальник інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області Іван Смоленг, - повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Співрозмовник зазначив, що спочатку на предмет наявності терміналів для безготівкового розрахунку за товари із підприємцями проводили роз’яснювальну роботу, попереджували їх про штрафи. Власне йдеться про адміністративну відповідальність для торговців у разі відмови споживачеві в можливості розрахуватися за товари чи послуги електронними засобами платежу. Адже 21 жовтня вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 2 положення про порядок накладення та стягнення штрафів за порушення законодавства про захист прав споживачів».

Тож, зі слів Івана Смоленга, вже провели семінари у Ковелі, Володимирі-Волинську, Рожищах, під час яких інформували підприємців про нюанси постанови, про розміщення терміналів, проведення перевірок тощо.

Проте вже є і перший підприємець, якого притягнули до адміністративної відповідальності. Так, за відсутність у магазині електронного засобу платежу він змушений був сплатити 8,5 тисячі гривень.

«Він його сплатив добровільно. До суду не звертався, не оскаржував», - розповів начальник інспекції з питань захисту прав споживачів Іван Смоленг.

Також він зазначив, що є ще одна скарга від споживача, що стосується неможливості розрахуватися в магазині карткою. «Вона направлена на погодження в держінспекцію України. Після цього проведемо позапланову перевірку на предмет розміщення безготівкових терміналів», - повідав Іван Смоленг про процедуру розгляду скарги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
lutchanka Показати IP 16 Січня 2014 23:47
Дуже добре, що такий "подвиг" вчинили і штрафонули підприємця. А як щодо "Сільпо", де дуже часто не працюють пост-термінали? Чи у Смоленга як у тому анекдоті:"Шапка на кілочку - значить батько вдома" - не важливо чи працює термінал - головне, що він є?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus