USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сквер пам'яті загиблих та «науковий пікнік»: список громадських ініціатив лучан

16 Травня 2016 16:47
Понад 50 громадських проектів мешканців Луцька беруть участь у міському конкусі громадських ініціатив.

Метою конкурсу є підтримка місцевих ініціатив та поширення позитивного досвіду, набутого у процесі реалізації проектів. Нагадаємо, вартість реалізації однієї ініціативи не повинна перевищувати 50 000 грн. Співфінансування учасників ініціативної групи (жителів міста) у розмірі не менше 10% від загальної вартості проекту однієї ініціативи.

Уже днями буде оголошений повний список проектів, які візьмуть участь у голосуванні.

Серед цьогорічних ініціатив, які претендують на участь в конкурсі, є такі як «Створення студії друку шрифтом Брайля «BRAILLE STUDIO», створення у Луцьку скверу пам'яті загиблих у зоні, анімаційної студії «Імаго», на базі якої хочуть проводити навчання молоді основам анімації, сценічної мови, акторської майстерності тощо. Окрім того у Луцьку пропонують створити класи психологічної підтримки для дітей загиблих Героїв. Разом з тим серед громадських ініціатив є різноманітні проекти про облаштування дитячий та спортивних майданчиків, ремонту прибудинкових територій, облаштування велодоріжки та велопарковок у Луцьку, освітлення дворів та доріг, озелення територій, встановлення на зупинках громадського транспорту скляних шаф для буккросингу – безкоштовного обміну книгами, та встановити комплекси для цивілізованого вигулу собак.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ РЕАЛІЗОВАНІ МИНУЛОРІЧНІ ГРОМАДСЬКІ ІНІЦІАТИВИ ЗА КОШТИ ЛУЦЬКОГО БЮДЖЕТУ

У своїх громадських ініціативах лучани також пропонують провести у 2016 році «науковий пікнік». Окрім цього, як зазначає автор проекту «АЛЯРМ Стріт Арт» Андрій Присяжнюк, якщо переможе його ідея, то це сприятиме розвитку Луцька в туристичному напрямку, підтримає творчість молодих художників та надасть місту більше яскравих барв у вигляді авторських муралів та графіті.

Разом з тим, у Луцьку пропонують створити інтернет-галерею «Галерея історичних зображень. Луцьк», яка спрямована на популяризацію історії міста. Організувати психологічний театр для учасників АТО та їх сімей, за участі їх дітей з кінцевим результатом - реабілітаційний перформанс за їх участю в центрі Луцька.

Ознайомитися з усіма громадськими ініціативами та підтримати ту, яка сподобалась, лучани зможуть ТУТ. До кінця голосування залишилось 6 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
учасник Показати IP 16 Травня 2016 18:27
Це вже друга стаття, після яких дані ініціативи набирають голоси. Це нечесно.
Віталій до учасник Показати IP 17 Травня 2016 09:04
Я тут нечесності не бачу, навпаки ВН популяризує петиції і закликає до активного голосування.
правда Показати IP 17 Травня 2016 15:12
у списку під посиланням є усі абсолютно ініціативи. Тому ідіоти які не розуміються і думають, що хтось за кого агітує, а тут просто наведені приклади. Обирай на свій смак до кольору до вибору, а їм все ввижається...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus