USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку зменшать кількість підприємств, що не платять працівникам

22 Червня 2016 13:11
У Луцьку зменшать кількість підприємств, що не забезпечують середнього рівня заробітної плати.

Про це стало відомо під час спільного засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста сьогодні, 22 червня.

Так, заступник начальника відділу праці управління економіки Луцької міської ради Інна Савчук розповіла про ситуацію щодо рівня оплати праці на підприємствах міста: «Це питання постійно перебуває під особливою увагою виконавчих органів міської ради. Передбачено зменшити кількість підприємств, які не забезпечують гідної заробітної плати своїм працівникам».

З її слів, згідно з результатами першого кварталу 2016 року, показник середньої заробітної плати у місті становить 3556 гривень.

А ось у п’ятьох підприємств Луцька рівень заробітної плати за звітний період не перевищувала мінімальної.

«Керівників цих підприємств ми запросили на засідання комісії, але прийшла лише керівник перукарні «Красуня», яка цього кварталу теж потрапила до списку «штрафників». У травні вони змінили місце перебування, тому протягом місяця не мали змогу здійснювати підприємницьку діяльність, а отже й виплачувати заробітну платню», - зазначила Інна Савчук.

Разом із тим з початку року 443 юридичні особи не забезпечили працівникам належного рівня оплати праці.

Для порівняння, показник середньої заробітної платні по Волинській області становить 3478 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
До Інни Показати IP 22 Червня 2016 14:00
Може і пані перевіряє підприємства? І як це, згідно чинного законодавства зменшиться кількість підприємств? А можливо там працівники працюють на 0,5 ставки. Якщо висвітлюєте новину,то надайте повний аналіз.
До всіх журналістів! Показати IP 22 Червня 2016 15:36
Шановні журналісти, чи відомо вам про заборгованості в Луцьк кондитер і всі перепитії на тому підприємстві? візьміть інтервю в людей, які там працювали. бо ці що працюють будуть боятися говорити вголос, які заборгованості у них і чи офіційно вони працевлаштовані. Скільки зустрічаю людей з того підприємства стільки наслуховуюсь історій про "прекрасне керывництво" і заборгованості і неофіційне працевлаштування. Зробіть таємне розслідування без імен- думаю було б хоч щось цікавого почитати!!!!!і може це змінило б відношення до людей на підприєствах даного типу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus