USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У луцький бюджет надійшло більше коштів, ніж планували

29 Липня 2015 16:39
На більш як 40 мільйонів гривень більше грошей надійшло у бюджет Луцької міської ради. Економісти говорять, що основними бюджетоутворюючими коштами є податки з доходів фізичних осіб на восьми підприємствах.

Про це йшлося під час 76-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 29-го липня.

Начальник управління фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова звітувала про стан виконання бюджету міста Луцька за I-ше півріччя 2015 року.

«У бюджет міста надійшло майже 585 мільйонів гривень. У порівнянні з минулорічними показниками, доходи зросли на 25%. Ми отримали 40 мільйонів 839,6 тисячі гривень більше від плану», - розповіла Єлова.

Згідно із її доповіддю, основними бюджетоутворюючими платниками по податку з доходів фізичних осіб є вісім підприємств:

- Управління освіти Луцької міської ради – 15383,8 тисячі гривень,

- Східноєвропейський національний університет ім. Л. Українки– 5460,1 тисячі гривень,

- АТ СКФ «Україна» – 7464,3 тисячі гривень,

- ДП МОЗ ЛРЗ «Мотор» – 5827,0 тисячі гривень,

- ВАТ «Волиньобленерго» - 9341,8 тисячі гривень,

- УСБУ у Волинській області– 3485,2 тисячі гривень,

- Волинська обласна клінічна лікарня - 3147,6 тисячі гривень,

- ДКП «Луцьктепло» – 3082,8 тисячі гривень.

Звітували й про збільшення надходжень по платі за землю - 126,3%, що дало додаткових надходжень більше, ніж на 5 мільйонів 394 тисячі гривень.

Втім, такі показники виникли через те, що значна частина перевиконання зумовлена сплатою в січні-лютому установами та організаціями, що повністю утримуються за рахунок бюджету міста. Втім, уже із 1 березня 2015 року ці підприємства знову звільнили від сплати.

Зауважмо, що місто недоотримло субвенції з державного та обласного бюджетів до загального фонду, всього отримали 98,6 %, а це - 337 мільйонів гривень.

Як інформувала Лілія Єлова, найбільша питома вага видатків загального фонду бюджету міста – це видатки на утримання та розвиток соціально – культурної сфери міста.

Депутати поцікавилися про те, коли ж налагодиться фінансування індексацій для медиків та освітян.

«Така ситуація у всій державі. Ми повідомляли про те, що у нас не вистачає коштів, центральні органи. А нам в Уряді казали, що вони це вирішать», - відповіла Єлова.

Зі слів градоначальника, до виборів це питання вирішиться.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що депутати ухвалили «Бюджет-2015», в якому збільшили видатки на розвиток спорту та знайшли кошти для допомоги містам на сході України. Втім, у бюджеті Луцька не передбачили коштів на лікування новонароджених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Липня 2015 18:13
"Втім, такі показники виникли через те, що значна частина перевиконання зумовлена сплатою в січні-лютому установами та організаціями, що повністю утримуються за рахунок бюджету міста. Втім, уже із 1 березня 2015 року ці підприємства знову звільнили від сплати." - Иными словами, городской бюджет пополняется за счет городского бюджета. т.е. наблюдается круговорот бюджетных денег. Любопытно, сколько раз считают одну и ту же гривну?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus