USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У міськраді – проти пільг для луцьких ГО

17 Березня 2015 13:23
Замість того, щоб надавати громадським організаціям пільги під час сплати за оренду приміщень, пропонують зібрати усі ГО в одному приміщенні.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації 17 березня.

Депутати розглянули питання про надання пільги з орендної плати за нежитлове приміщення по проспекту Волі, 23 Волинській обласній організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз» організацій інвалідів України.

Як повідомила начальник відділу управління майном комунальної власності міськради Алла Грабко, 4 березня цього року укладений договір про оренду приміщення площею 61,3 метра квадратного, орендна плата, відповідно до експертної оцінки, становить 326,85 гривні на місяць. Проте громадська організація (яку очолює Григорій Ощепков) просить надати пільгу (плату у розмірі 1 гривні на рік), мотивуючи це тим, що вона неприбуткова організація, що давно працює у Луцьку та багато робить для адаптації інвалідів у місті.

Члени комісії одразу висунули чимало зауважень до пропонованого проекту рішення. Так, депутат Олександр Плісецький зауважив, що всі ГО є неприбутковими і якщо кожна з них проситиме пільги у сплаті за оренду, важко буде знайти кошти для наповнення міського бюджету.

Алла Грабко повідомила, що очільника організації просили надати звіт про її діяльність бодай за рік, проте він цього не зробив.

Не підтримувати рішення про надання пільги закликав колег депутат Артур Василевський. Він підкреслив, що ці кошти просто недотримуватиме бюджет міста. На його думку, ГО надто багато у місті і якщо подібна організація хоче працювати, повинна шукати кошти для того, щоб сплачувати за оренду.

Голова комісії Олександр Пилипович запропонував розглянути звіти усіх громадських організацій та повернутися до цього питання під час сесії. Він пропонував визначити одне приміщення для всіх ГО, які орендують офіси, а інші приміщення комунальної власності виставити на оренду або продаж.

Заступник міського голови Тарас Яковлев запропонував зробити реєстр ГО, які орендують офіси, і розділити їх за категоріями. Алла Грабко зазначила, що, зробивши реєстр всіх громадських організацій, які сплачують за оренду, можна буде вийти на якусь концепцію.

Таким чином, члени комісії рекомендували міськраді відхилити проект рішення про надання пільг при сплаті за оренду нежитлового приміщення вказаній організації.

Окрім цього, депутати розглянули проект рішення про надання пільг з орендної плати нежитлового приміщення по вулиці Дубнівській, 12в Волинській обласній дитячій громадській організації «Студія «Тоніка».

Зі слів начальника відділу управління майном комунальної власності міськради Алли Грабко, ГО орендує приміщення колишньої котельні в ДКП «Луцьктепло», вклала гроші у ремонт приміщення, займається оздоровленням дітей (поряд із приміщенням розташоване футбольне поле). Договір оренди укладений 05.02.2014 року, організація сплачувала щомісяця по 477,52 гривні за оренду приміщення, а нині просить надати пільгу.

Депутат Олександр Плісецький зазначив, що основною мотивацією про надання пільг повинен бути звіт ГО.

Депутати наполягали на необхідності створення реєстру луцьких ГО, після розгляду якого, мовляв, і прийматимуть рішення про надання пільг тим організаціям, які працюють.

Заступник міського голови Тарас Яковлевзауважив, що у цьому випадку приміщення використовується не як офіс, а як роздягальні та душові.

Відтак, розгляд питання вирішили перенести до того моменту, коли буде готовий звіт щодо роботи громадських організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
123 Показати IP 17 Березня 2015 15:28
Ощепкова треба гнати у три шиї... Нічого не робить. Дбає тільки про свої шкурні інтереси.
лучанин до 123 Показати IP 17 Березня 2015 18:35
Ощепков нормальна людина, в міру можливостей допомагає інвалідам.
???????????? Показати IP 17 Березня 2015 15:35
" пропонують зібрати усі ГО в одному приміщенні"? Ну навіщо терзати громадські організації такими пропозиціями. Такий підхід-це утопія. Це подібно тому, як один казав: Пропоную усі каміння зібрати у один камінь,о буде камінь! А усі гори зібрата у одну гору,о буде гора! Усі моря зібрати у одне море, о буде море! А потім оцей великій камінь занести на цю велику гору та й кинути у це велике море! От булькне!
1 Показати IP 17 Березня 2015 15:38
Ну, зібрати усі го в одному місці і залити бетоном ))))))))
Богдан Показати IP 17 Березня 2015 17:54
Я взагалі проти будь-яких пільг кому б вони не були призначені. Пільги в нашій країні лише підживлюють корупцію. Адресна допомога набагато краща та прозоріша альтернатива.
БУКЕНГОЛ до Богдан Показати IP 17 Березня 2015 18:08
При адресній допомозі корупція стане ще більша. Пільга-це - ти нікому не даеш і тобі нічого не дають, бо пільга визначаеться або законом, або місцевим рішенням.До пільги ніхто не доторкнеться, Пільга-це віртуальна свобода. А от до грошей, при їх розподілі, торкаються всі, бо це фінансовий потік, Їх розподіл вимагае приняття рішення. І будуть платити учаснику рішальника що б він(рішальник) виконав замовлення по спрямуванню фінпотоку у потрібне замовнику русло.
інвалід 2 групи Показати IP 17 Березня 2015 18:31
Ощепков мені допоміг добра людина,допомагає людям.
Лучанин Показати IP 17 Березня 2015 20:57
Василевський з батьківщиною все б продав або здав в оренду, ще мало нажилися на деребані землі і узаконенні переобладнання квартир під офіси.
Отакої Показати IP 18 Березня 2015 22:02
В комунальній власності міської ради є купа приміщень в центрі міста - де знаходиться кіностудія "Волинь", пр-к Волі, 2, науково методичний центр культури по вул.Лесі Українки, чому ці приміщення віддаються за 1 грн.. Це один структурний підрозділ обласного управління культури у двоз великих приміщеннях в центрі міста, а чи потрібно цій структурі стільки приміщень, який з них толк ??? Всеодно вони нічого не робили і не роблять і не будуть робити. Чому б ці приміщення не дають громадським організаціям, які діють згідно статутної діяльності та організовують заходи на відміну від вище вказаних структур.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus