USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку викрили магазин, де зарплату давали у конверті

5 Вересня 2011 14:43
У Луцьку підприємець Ігор К. – власник торговельного закладу – платив своїм працівникам заробітну плату «у конвертах».
Про порушення в оплаті праці цим приватним підприємцем податкову службу поінформувала Державна інспекція праці у Волинській області, – повідомляють в управлінні оподаткування фізичних осіб ДПА у Волинській області.
До акта інспекції праці додавалися пояснення трьох колишніх працівниць, які свого часу працювали у торговельному закладі цього підприємця. Жінки засвідчили, що і справді отримували заробітну плату в «конвертах».
Загалом факт виплати заробітної плати в «конвертах» підтвердився стосовно шести працівників магазину.
У ході перевірки з’ясувалося, що нелегальну зарплату час від часу у торговельному закладі виплачували протягом 2009-2011 років.
В управлінні оподаткування фізичних осіб Луцької ОДПІ запевнили, що під час проведення перевірки підприємець визнав свою провину, погодився з донарахуваннями і сповна розрахувався з найманими працівниками і бюджетом.
Таким чином, бюджет отримав додаткових 8,6 тисячі гривень податку з доходів фізичних осіб разом зі штрафними санкціями, йдеться у повідомленні.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
VSC Показати IP 5 Вересня 2011 15:09
А можно фамилии этих крыс опубликовать, чтобы их больше ни в один магазин не взяли.
!!! до VSC Показати IP 5 Вересня 2011 15:24
Та, думаю, власник сам розкаже всім, хто такі. Як правило, коли беруть на роботу, то троха цікавляться, шо за "фрукти".
Борис Показати IP 5 Вересня 2011 15:20
А можна нормально платити працівникам зарплату і робити відрахування хороші? Чи це не вигідно вам?
VSC до Борис Показати IP 5 Вересня 2011 15:46
Попробуйте, когда за каждую выплаченную зарплатную гривну, надо отдать бюджету почти 50 коп. Из которых потом украдут большую часть.
Перехожий Показати IP 5 Вересня 2011 15:52
Провладні бізнес-мени і бізнес-леді хіба не так платять? А підприємець просто порядний чоловік, але тим "дояркам" завжди мало, на Рівненську нехай ідуть-там більше дадуть!
ФИФАА Показати IP 5 Вересня 2011 15:56
Якщо б була впевненість в тому, що відраховані гроші дійсно підуть на поліпшення життя саме їх працівників, то і питань не було, - платили б усі. А оскільки люди зневірились у владі. то і результат такий є і буде далі. А власникові магазина співчуваю, не пощастило.
Maksym Показати IP 5 Вересня 2011 15:56
а ви згодні платити за товари більше грошей, щоб підприємцям було вигідно зарплату по білому платити?
Ольга Показати IP 5 Вересня 2011 16:02
О да.Ще вам прізвища,щоб не взяли у магазин. Це правильно, а чого ми повинні працювати на вас долбані "предприниматели" нелегально, а пенсія, яка нам буде.Чого ви хояете нас ексаплуатувати не сплативши вся податки. Ото й дурні до вас ідуть, щоб ви над ними знущалися. Скоро таких дурних не буде.Я працювала в торгівлі у вас, ні поваги, за людеину не мали,я повинна була працювати і за прибиральницю, і учити всіх інших продавців працювати на касових апаратах за копійки, ні лікарняного, ні відпустки з 8 до 10 вечора.Що не подобається вам так працювати, то ідіть у продавці, як ми і працюйте.Ага вам не вигідно.В усіх магазинах так робиться і пора їх всіх виводити на чисту воду. Молодці за всіх беріться цих роботодателів чортових
VSC до Ольга Показати IP 5 Вересня 2011 16:19
Родная, иди работай на "державу", в чем проблема? Или организуй свой собственный бизнес, тогда будешь работать"по-белому", дерзай. А на этих упырей-предпринимателей, больше не работай.
Ольга2 до VSC Показати IP 5 Вересня 2011 16:39
та такого "бізнесу" як у вас ніде в світі немає. люди і самі заробляють і людям дають заробити. а наші "підприємці" завели собі рабовласницький устрій, ніяк не наїдяться, їм як нема 200% прибутку то нема чого і ворушитись.
VSC до Ольга2 Показати IP 5 Вересня 2011 17:29
Кто держит или заставляет? Вперед, в "увесь світ", там платят миллионы и работать не надо.
Іван Мартинюк до VSC Показати IP 5 Вересня 2011 17:59
Ти не правий...
Перехожий до Ольга2 Показати IP 5 Вересня 2011 21:05
Пані, Вас чекають на Кромберг. там платять по білому плюс щуряча отрута. Можливо до пенсії дотягнете! Німець,а не українець, буде доволний!
Ольга2 до VSC Показати IP 5 Вересня 2011 17:30
та такого "бізнесу" як у вас ніде в світі немає. люди і самі заробляють і людям дають заробити. а наші "підприємці" завели собі рабовласницький устрій, ніяк не наїдяться, їм як нема 200% прибутку то нема чого і ворушитись.
Лучанин Показати IP 5 Вересня 2011 16:02
Боря да ты ДЕМОкрат !!!!
хто як платить Показати IP 5 Вересня 2011 16:17
Недосконалість законодавства як воно є.Безумовно є підприємці які можуть дозволити платити з/п по білому.але навряд чи вона буде вища мінімалки(решта в конверті).Відрахування дійсно непідйомні для багатьох.Приклад-задачка: невеличка продуктова крамниця.Середня виручка 2-3 тис грн в день.Яка повинна бути націнка щоб платити офіційно з/п двом продавцям? (оренда+світло+ охоронаприблизно 2 000 міс).
Лучанка Показати IP 5 Вересня 2011 19:32
А КОГО ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ? ТО НЕХАЙ ДІТЕЙ СВОЇХ ЗА ПРИЛАВКИ СТАВЛЯТЬ?! НЕ ХОЧУТЬ? ЖІНОКЧОЛОВІКІВ СВОЇХ, ХАЙ САМІ ТОРГУЮТЬ, якщо їм "мало"! Дівчата МОЛОДЦІ, НАРЕШТІ, НУ НАРЕШТІ ХОТЬ 1 ВИКРИЛИ, А ТАКИХ БІЛЬША ПОЛОВИНА ЛУЦЬКА, осовїлися тут "бачиш но"!!! Ще кадуть"иди раюотай", ти за свою працю с-ки отримуєш? На Лексус накопив і ще щось пишеш?! Та там за копійку задушать, на с-ки позажиралися, МОЛОДЦІ,ЩО ВИКРИЛИ-НАРЕШТІ ПОЧНУТИ ПРО ЛЮДЕЙ ДУМАТИ,а НЕ ПРО СЕБЕ ЛИШЕ!
Rom до Лучанка Показати IP 8 Вересня 2011 09:15
ШАНОВНА! ПИТАННЯ ВИРІШУЄТЬСЯ ДУЖЕ ПРОСТО! БУДЕТЕ ІЗ СВОЄЇ ЗАРПЛАТИ ПЛАТИТИ КОШТИ В БЮДЖЕТ! ЯК У ВСІХ "НОРМАЛЬНІХ" ФІРМАХ І В ДЕРЖАВНИХ ЗАКЛАДАХ! ОТ ТОДІ І ПОЧУХАЄТА СОБІ РІПКУ КОЛИ ЗАПЛАТИТЕ З 1000 ГРН МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ 400 В БЮДЖЕТ РІДНОЇ КРАЇНИ! ПОБАЧИМО ТОДІ ВАШ ПАТРІОТИЗМ!!!
Maksym Показати IP 5 Вересня 2011 19:32
От навіщо нести дурню? які 200%? де ви бачили "той весь світ" про який говорите? От , наприклад, в самій правовій державі, Німеччині, вся сфера послуг працює на чорній з/п. І я пишу це не від балди, як ви , а маючи до цього пряме відношення. А як вам щось не подобаєтья, то йдіть працюйте на державу, як вам тут вже рекомендували, там вам все заплатять, ще й премію випешуть, можете в бюджетників поцікавитися, якщо знайдете когось з них зараз в Луцьку, бо вони , напевно всі пороз"їзджалися по курортах, десь на Лазурне узбережжя, з/п витрачають!
007 Показати IP 5 Вересня 2011 21:50
Ви на Континіум сходіть,- там як платили в конвертах так і платять і всі контролюючі органи роблять вигляд що все гаразд!!!
VC Показати IP 6 Вересня 2011 00:22
Те, що підприємцям нарахування значні - що є, те є. Але підприємці і накрутки роблять не те що захмарні, а вже космічні, і обманюють як можуть (вага, термін придатності, походження, склад і т.д.)і кого тільки можуть - це так само в наявності. Згадується мені, як перевізники (а вони також підприємці)стогнали, що 2 грн. за проїзд - це зовсім мало, а під час тендеру готові були возити за 1,80. І ще одне - чим більше хтось жаліється, що він бідний і нещасний, тим менше це відповідає дійсності. І в бізнесі далеко не все залежить від власного бажання і праці. Так що, шановні підприємці, не треба з себе робити білих і пухнастих.
Ганнуся Показати IP 6 Вересня 2011 09:34
Ті підприємці своїх продавців не мають за людей. У них завжди криза, як тільки зарплату приходиться платити. А тим часом купують нові автівки, будуються. А це все вилазить " боком". Як не ожиріння, то хвороба. Не можна так з нас знущатись. Ми теж люди. І треба нас поважати. А не сидіти вечері в барах і напиватись, а нам зранку розказувати, як все погано - не має грошей. Не хочуть по - хорошому, будемо по - " державному"
Rom до Ганнуся Показати IP 8 Вересня 2011 09:18
По-дердавному? В центр зайнятості - там все по державному!
VSC Показати IP 6 Вересня 2011 10:18
Рассмешили, особенно Ганнуся, ну-так вперед, к "державному".
11 Показати IP 6 Вересня 2011 10:19
VSC Вчора 15:09 Відповісти А можно фамилии этих крыс опубликовать---- Криса в даному випадку є автор цих слів. Скоро сам встанеш в свому задрипаному ларьку чи дітей своїх поставиш і будеш вести власний бізнес власними силами от тоді і плати собі чи їм у конверті -не забезпечуючи ні старість ні соц захист.Дівчата МОЛОДЦІ!Якби всі були такими !
людина Показати IP 6 Вересня 2011 11:59
крига скресла- начувайтеся "нові скоробагатьки"- люди вже мовчати не стануть
викладач Показати IP 6 Вересня 2011 13:31
Дівчата ці - жабоудушливі паскуди. Якщо є конфлікт між підприємцем і працівником - кажи одразу і у разі неможливості його розв'язання - звільняйся, а так нагадити - це особливе паскудство, стервозність. Що ж ви такі чесні два роки оримували і мовчали? А у ВУЗі вчитися не хотіли, а на роботу державну з вищою освітою піти чому не пішли? бо отримали б зарплату вдвічі меншу, за роботу від дзвінка - до дзвінка. Треба штрафувати ще й отих потвор, бо знали але мовчали - значить співучасниці злочину.
cаня Показати IP 6 Вересня 2011 15:24
дурень думкою радіе цеж показуха була ви знаете скільки таких кансерв по луцуьку стоіть на зупинках де зарплату з під поли платять і наша влада це прикрасно знае тому що половини це них .
Цікавий Показати IP 6 Вересня 2011 19:06
Назва статі просто шокує!!! Таке хіба можливо???
LEV Показати IP 6 Вересня 2011 22:12
Причому тут підприємці. Вони, що з палкою заставляють людей стояти в магазинах і отримувати зарплату в конверті. НІ. Люди самі йдуть на таку роботу бо пропозицій кращих немає !!! а пропозицій немає бо така Держава, мусять пройти роки доки врегулюються відносини між робітниками і рободавцем. А, що дає заплата не в конверті. Моя мама 40 років працювала на одному місці платила відрахування. сімя недоотримувала 30 % надходжень - І СЬОГОДНІ ВОНА ПОЛУЧАЄ 850 грн. пенсії. І людина, як нічого не виплачувала в бюджет отримує стільки ж. Це мінус Державної системи. А ПІДПРИЄМЦЯМ треба дякувати, бо вони це середній клас, люди, які взяли на себе відповідальність і самоорганізувал себе і дали роботу другим. Без малого і середнього бізнесу не піднялася б наша держава. Бикувати і показувати своє погане до "торгашів" не треба так критично. Встаньте зробіть щось, дайте людям роботу. Вот тоді критикуйте. І Лексуса купите і хату построїте )))))
M Показати IP 8 Вересня 2011 09:36
Через недолуге податкове законодавство і чмирів чиновників по всій Україні зп платять у конвертах, зареєструвавши на мінімалку, або й без того. Луцьк не виняток.
Бізнес-леді Показати IP 3 Листопада 2011 14:47
Шановні невдоволені полішуки!Продаєте молоко чи яйця по 20грн.,щоб жаба не давила,то зразу несіть 50% у податкову!
земляк Показати IP 27 Листопада 2011 13:56
Хай би "викрили" список тих, що не платять в конвертах. Он у Януковича на Межигір"ї гроші платять виключно в конвертах. А ті що не в конвертах - оформлені радниками та помічниками. І ми гуртом їм платимо не лише на булку з маслом!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus