USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцьких автомобілебудівників з’явилися конкуренти? Фото

23 Червня 2010 10:57
Корпорація «Богдан» підписала меморандум із Радою Міністрів Автономної республіки Крим щодо створення спільного підприємства «Богдан-Крим» і налагодження випуску тролейбусів у Сімферополі.

Про це інформує прес-служба луцького автозаводу «Богдан Моторз».

Меморандум підписали кримський прем’єр Василь Джарти і президент корпорації «Богдан» Олег Свинарчук.

Кримський прем’єр констатував, що тролейбуси Криму вже занадто зносилися. Тому постало питання забезпечення кримського півострова доступним якісним транспортом.

«Корпорація «Богдан» виграла у складній конкуренції і прийняла всі умови, які запропонував сьогодні уряд автономії. Зокрема, створення спільного підприємства по складанню тролейбусів в Криму, робочих місць для мешканців півострова, а також прийнятну для Криму ціну і високу якість запропонованих тролейбусів», - підкреслив Василь Джарти.

У тендері на забезпечення Криму пасажирським транспортом також брали участь білоруське підприємство «Белкомунмаш» і Львівський автобусний завод. Вони також пропонували свої тролейбуси для кримської республіки.

За словами Василя Джарти, поява нових тролейбусів призведе і до повної заміни інфраструктури. Із 400 мільйонів гривень, які уряд передбачає направити на реалізацію проекту, 200 мільйонів буде направлено якраз на ці цілі Іще стільки ж – на створення виробництва нових тролейбусів. І все це має бути зроблено до кінця поточного року.

Інвестиції зі сторони корпорації «Богдан» на організацію виробництва нових тролейбусів складуть 12 мільйонів гривень.

«Ми маємо найсучасніші моделі автобусів і тролейбусів. І підтвердженням є той факт, що тиждень тому ми відкрили спільний проект з європейцями і вже наші тролейбуси готуються до експлуатації в Чехії. Там ситуація з транспортом трохи інша, оновлення його проходить кожні п’ять років, а не 20, як це, на жаль, буває у нас», - зазначив Олег Свинарчук.

На ще один чинник переваги звернув увагу генеральний директор КРП «Крим-Тролейбус» Юрій Космачевський.

«Окрім міських тролейбусів, корпорація «Богдан» зобов’язується випускати тролейбуси для гірських трас. Вона перша з виробників узгодила програму випробування тролейбусу на таких дорогах, інші виробники таких програм не мають. І взагалі, «Богдани» - це європейські тролейбуси у повному розумінні цього слова», - сказав директор.

До кінця поточного року, за умови своєчасного фінансування, в Криму планується випустити близько 100 тролейбусів «Богдан» 70115, який найбільше підходить для забезпечення міст і гірських трас Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus