USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У РАЦСах Волині з людей беруть гроші за неіснуючі послуги

2 Липня 2013 19:15
На Волині за надання безкоштовних адміністративних послуг, зокрема у РАЦСах, вимагають гроші. До такого висновку дійшли в прокуратурі після проведеної перевірки.

Наприклад, працівники Турійського районного сектору Управління Державної міграційної служби при оформленні закордонного паспорту на дитину вимагали від батьків довідку про наявність чи відсутність у неї судимості, що не передбачено законодавством, - інформує ТРК «Аверс».

Чимало порушень виявили і в діяльності реєстраційних служб. Зокрема, у РАЦСах із громадян стягують додаткові платежі. За таку безкоштовну послугу, як реєстрація новонародженої дитини в батьків вимагають плату за «Обряд народження», який насправді ніхто не проводить.

А самим же громадянам навіть не пояснюють, за що вони платять гроші.

У РАЦСі Іваничівського району людей теж не попереджали про оплату послуг. Працівники брали кошти за оформлення заяв, які кожен може писати та подавати самостійно, та не сплачувати за це гроші. І найцікавіше – у місцевому РАЦСі для молодят існували розцінки за обряд шлюбу у малому та великому залах - 150 та 300 гривень.

При чому зал у РАЦСі – був лише один. Прокурор прокуратури Іваничівського району Олена Левчук зауважила: «У відділі РАЦСУ Іваничівського району наявні порушення і всі обряди проводилися в одному й тому ж залі. Було винесено подання начальнику відділу РАЦСУ - притягнуто до дисциплінарної відповідальності».

Своєю чергою, мешканка селища Іваничі Ірина Глушенюк розповіла: «Я зверталася з приводу реєстрації свого другого сина - Глушенюка Тимура. Я не знала, що реєстрація проводиться безкоштовно. Нам дали квитанцію, ми оплатили її в банку і тільки після цього нам дозволили забрати свідоцтво, підписатися в журналі реєстрації і все. Ми не знали про обряд і про те, що реєстрація безкоштовна теж».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фанат Показати IP 2 Липня 2013 23:26
Інформація стара. Місяць тому таке писали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus