USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

У шацьких колгоспах – жодної корови

22 Липня 2010 17:32
Чисельність великої рогатої худоби у всіх категоріях господарств Волині з понад 274 тисячі голів у 2006 році зменшилася до 213 тисяч у 2010-му.

Про це пише «Вісник і К».

«Сьогодні акцент робиться саме на тваринництво, особливо у північних районах області, де багато випасів, зернові не надто високої якості. А от розвиватися за рахунок м’ясної галузі можна», – зауважив заступник начальника Волинського обласного управління агропромислового розвитку Ксенофонт Мартинюк.

Проте, на противагу оптимізму чиновника, в області, відбулося тотальне зменшення поголвя худоби як у сільгосппідприємствах, так і в господарствах населення. В деяких районах поголів’я ВРХ скоротилося до нуля.

У Любомльському та Ратнівському худоби зменшилося на 39 відсотків, у Іваничівському на 26, у Любешівському на 20. А, наприклад, у Шацькому районі в сільгосппідприємствах не лишилося жодної корови.

У Любомльському залишилося всього 171, в Любешівському – 236, Старовижівському – 371.

«Зате збільшується на фермах і в сарайчиках свиней. Тому й не дивно, що в нас зростає виробництво сільгосппродукції на забій за рахунок свинини і птиці», - зазначає Мартинюк.

Фахівці вважають, що для північних районів, де пшениця маловрожайна, попиту на картоплю нема, там єдиний вихід – розвиток скотарства, - пише газета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
chinovnik Показати IP 22 Липня 2010 17:46
людям давно вже не вигідно тримати велику рогату худобу ,,, занадто тяжко та й не завжди окупається витрачений час та здоров'я -- це вже ні для кого не секрет
Власник корови Показати IP 22 Липня 2010 18:57
Пропоную видати по корові Клімчуку та його заступнику Карпюку - нехай особистим прикладом покажуть як потрібно господарювати
Остап Показати IP 23 Липня 2010 10:47
Тільки Башкаленку не давайте він і так незнає куди своїх "Теличок" подіти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus