USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Україна купуватиме більше вугілля в терористів

7 Вересня 2016 07:00
Україна збільшить на мільйон тонн закупівлю вугілля, що видобувається на неконтрольованих територіях Луганської та Донецької областей. До цього призведе рішення Ради оптового ринку електроенергії (ОРЕ) про спеціальні умови роботи для Слов'янської ТЕС.

Про це повідомляє BusinessUa.

На засіданні 31 серпня, Рада ОРЕ погодила збільшення поставок електроенергії зі Слов'янської ТЕС на 2,3 млрд квтг на рік. Як пише видання, це принесе компанії "Донбасенерго", в яку входить електростанція, додатково 3 млрд грн. Оскільки Слов'янська ТЕС працює на вугіллі антрацитної групи, значна частина цих коштів піде на його закупівлю з непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей.

"Так як основну статтю витрат у роботі ТЕС складає купівля вугілля, то тепер Слов'янська ТЕС буде купувати майже на 1 млн тонн антрациту більше. "Донбасенерго" купує антрацит для своєї ТЕС за перевіреними схемами. У переважній більшості вугілля це видобувається на колишніх державних шахтах, що залишилися на контрольованих територіях Луганської та Донецької областей. З початку АТО всі ці державні шахти були захоплені бойовиками ЛНР і ДНР. У результаті виходить розумна "легальна" схема збільшення фінансування бюджетів бойовиків ОРДЛО за рахунок українських споживачів електроенергії", - йдеться в статті.

"Донбасенерго" регулярно закуповує вугілля, що видобувається на шахтах, контрольованих бойовиками.

"Компанія "Донбасенерго" закуповує вугілля у ТОВ "ЦЗФ "Нагольчанська", розташованого в р. Антрацит, а саме місто з весни 2014 року перебуває під контролем бойовиків ЛНР і козачих бандформувань. Паливо на Слов'янську ТЕС продає навіть захоплене сепаратистами "Луганськвугілля", який до війни був українським державним підприємством, а зараз є "державним підприємством" "ЛНР".

У липні минулого року Краматорський міський суд навіть наклав арешт на 18 тис. т вугілля в 260 вантажних вагонах, що прибули на "Донбасенерго". Одержувачем значилася Слов'янська ТЕС, а відправником - шахта "Жданівська", директором якого на той момент був так званий "міністр вугілля та енергетики ДНР" Руслан Дубовський", - уточнює видання.

У минулому році "Донбасенерго" легалізувало схему поставок вугілля, видобутого на шахтах непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей через Росію.

"Епізоди з затриманням вугілля в 2015 р. навіть переконали компанію офіційно змінити географію поставок. Це була частина схеми легалізації поставок вугілля з території, підконтрольній терористам ДНР. Добутий там вугілля везли в РФ і вже звідти під виглядом російського товару через низку "прокладок" - Слов'янськ".

Парадоксально, що це відбувається на тлі зусиль нового міністра енергетики Насалика перевести українські ТЕЦ на газову групу вугілля, яка видобувається державними шахтами на контрольованій території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 7 Вересня 2016 08:05
Відключіть їм газ , світло і купувати в них нічого не треба. То комусь вигідно.
Белорус Показати IP 7 Вересня 2016 11:02
Я правильно понял -- страна, которой "террористы с Донбаса" отправляют домой в гробах её лучших сынов, увеличивает объёмы закупки угля у этих самых "террористов"???!!! Украина, чем ты занимаешся на Донбасе?! А как же агрессия и невозможность переговоров с "террористами"? Ах да, стало холодать....
Green Показати IP 7 Вересня 2016 12:05
І продаватимуть по ціні Роттердам-плюс.. Махінатори бісові
51 омбр Показати IP 7 Вересня 2016 13:59
Висновок та влада що в києві носить виключно тимчасовий характер.Накрасти і втекти а по2оо -подивіться статистику ,скільки їх з упрвліня ОК ,,Захід,,СВ,ГШ,МОУ,Для них хай те ато з бюджетом 113 мільярді на рік нехай не закінчується ніколи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus