USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна увійшла до п’ятірки світових лідерів з виробництва меду

20 Серпня 2013 10:24
Україна увійшла до п’ятірки країн з найбільшим виробництвом меду в світі. Так, лише за минулий рік бджолярі виробили понад 70 тисяч тонн цього продукту, при цьому – 13 з них експортували за кордон. І в поточному році галузь продовжує динамічно розвиватися.

Про це 19 серпня заявив директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя, - повідомляє сайт Асоціації фермерів Ураїни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БДЖІЛЬНИЦТВО - ПРАЦЯ НЕ ДЛЯ ЛЕЖНІВ. ІНТЕРВ'Ю.ВІДЕО

«Україна має розвинене бджільництво та входить до п’ятірки країн світу з найбільшим виробництвом меду. І, незважаючи на високий статус, галузь бджільництва продовжує динамічно розвиватися. Зокрема зростає виробництво та експорт цієї продукції», − зазначив Андрій Гетя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РОДОВИЙ ПАСІЧНИК З ВОЛИНІ ЗБИРАЄ МЕД ЧОТИРИ РАЗИ НА СЕЗОН

Так, протягом минулого року в Україні виробили понад 70 тисяч тонн меду, з яких 13 експортували за кордон. А це - на 35% більше, ніж у 2011 році.
«Мед є важливою експортною продукцією, яка користується попитом на зовнішніх ринках. Основними імпортерами є Німеччина, Росія, Сполучені Штати Америки, Австрія та Польща», − повідомив директор Департаменту.

Фахівець також зазначив, що збільшення експорту меду продовжується і в поточному році. За перше півріччя 2013 року Україна експортувала 7,9 тонни меду, що на 26% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, що 19 серпня в Україні відзначається професійне свято бджолярів − День пасічника.

ЧИТАТИ ЩЕ: В ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА ЯРМАРКУЮТЬ ПАСІЧНИКИ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
песиміст Показати IP 20 Серпня 2013 12:03
Мед, на жаль, має одну ДУЖЕ погану властивість: достатньо лише чайної ложки г***а, щоб зіпсувати тони меду)))))))))))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus