USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У центрі Луцька ярмаркують пасічники. ФОТО

18 Серпня 2013 12:33
Солодку та корисну продукцію пропонують лучанам представники Братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий Стан», які організували ярмарок на Театральному майдані.

Ярмарок розпочався зранку 18 серпня, і триватиме, як запевняють бджолярі, «доки будуть покупці».

Волинські пасічники продають різноманітні меди, прополіс, пергу, пилок, мазі, питний мед та бальзами, віск та інші продукти бджільництва від товаровиробника. Покупців наразі небагато, проте дехто з лучан прислухається до порад пасічників, які, як досвідчені лікарі, пояснюють цілющі властивості кожного виду продукції.

Мед коштує 45-50 гривень за банку місткістю 0,5 літри, питні меди пропонують по 50 гривень за пляшку, бальзам на лікарських травах коштує 80 гривень. Також можна придбати мед із пилком – зі слів продавця, суміш 300 мікро- та мікроелементів, амінокислот та вітамінів за 40 гривень.

Серед ліків можна знайти мертвих бджіл, які допомагають під час хвороб судин та екстракт личинок воскової молі, яка, зі слів пасічників, є дуже сильними ліками від серцево-судинних та бронхолегеневих захворювань, здатна вилікувати туберкульоз.








«Сьогодні, у переддень Спаса та Дня пасічника ми вирішили зробити для лучан медовий ярмарок, для того, щоб вони могли придбати продукцію бджільництва безпосередньо від товаровиробника. Можливо, не зовсім безпосередньо, адже виробник все ж таки бджілка. Наближається перше вересня, коли діти підуть до школи. Батьки готують їх до навчального року, купують їм портфелі та форму, готують зовнішній вигляд, але про здоров’я дітей інколи забувають. Діти приходять до школи, де велике скупчення учнів, погано провітрюються приміщення, імунітет низький, і починають хворіти. Тому ми рекомендуємо підготувати дітей фізично, придбавши оздоровчу продукцію бджільництва. Можу дати невелику рекомендацію: декілька крапель спиртового розчину прополісу вилити на полотнинку, яку потрібно покласти на батарею у класі під час опалювального сезону. Протягом декількох днів клас буде чистим від хвороботворних бактерій, і разом з тим буде прекрасний аромат. Це можна робити у дитячих садочках, офісах, квартирах», - розповів кореспонденту Волинських новин голова Братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий Стан» Володимир Дмитрук.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Антимед Показати IP 18 Серпня 2013 23:17
Торгують неперевіреною бормотухою, без ліцензії. А гроші деруть як зе непоганий кон'як. І що це за балаган в центрі міста, біля собору, пам'ятника Лесі Українці, драмтеатру і палацу культури? Такої ганьби немає в жодному обласному центрі. Комусь із влади це вигідно!
Антидятел до Антимед Показати IP 19 Серпня 2018 22:30
Шановний, заспокойтесь. Пийте і надалі "непоганий коньяк". Карбишева Вас чекає із нетерпінням.
киця Показати IP 19 Серпня 2013 10:02
А ви антимед куштували медовуху або хочаб мед дуже смачно і корисно здоровю не шкідливо .а догогий коняк оце справжня бормотуха спирт розведений .непоганий коняк коштує як мінімумгривень 500 і то не факт що натуральний.
Маргарита Показати IP 19 Серпня 2013 13:05
Мед+березовий сік+різнотрав"я. Буквально вчора вперше покуштувала це настоянку)))))Вартує тих грошей) Якісний продукт)Смачно і корисно.
Володимир Показати IP 13 Лютого 2014 00:33
оздоровча продукція бджільництва перевірена иідповідними службами. Можу надати документи. Напої з меду в 2013 році стали переможцями конкурсу "100 кращих товарів України"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus