USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці не помітять здорожчання квітів

1 Вересня 2010 16:40
Можливе здорожчання імпортних квітів «не вдарить» суттєво по українцях, оскільки квіти не є товаром щоденного вжитку, вважає начальник Ягодинської митниці Геннадій Федик.

Про це він говорив 31 серпня під час прес-конференції.

Побоювання квітникарів щодо збільшення ціни на ввезені з-за кордону квіти начальник митниці вважає майже безпідставними. Якщо ж вартість пахучої продукції таки збільшиться, то більшість українців цього просто не помітить.

«Якщо вони навіть подорожчають, то громадяни несильно відчують на собі, тому що квіти – це такий специфічний товар. Це не є товарами щоденного вжитку і попиту», – каже він.

Шум навколо подорожчання квіток Федик вважає реакцією підприємців-квітникарів на нечесні прибутки, які вони отримують зі свого бізнесу.

Начальник Ягодинської митниці окреслив іншу, «значно важливішу проблему», з якою його службі доводилося мати справу не один раз. Часто підприємці в деклараціях вказують, що перевозять квіти в горщиках, а насправді імпортують велику кількість квіткового зрізу. Підміняючи поняття в документах, бізнесмени сподіваються на необачність митників.

«На ринку квітів існувала певна тінізація ввезення цих квітів шляхом заниження митної вартості, і при перевірках, які здійснюються митною службою шляхом надання запитів на країни-відправники, з’ясовуються вражаючі факти заниження митної вартості цих квітів. І тому, якщо хтось там оголосив у 3,6 раза, у 5 разів, це дійсно не є так. Тому що наводиться з урахуванням отриманої інформації від експортерів квітів, приводиться у відповідність до дійсної їхньої вартості... Заявляються квіти дешеві, або горшкові, а разом з ними завозиться дорогий зріз», – розповів Федик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus