USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці про валюту в банках: «спішити - людей смішити»

11 Червня 2013 16:34
Українці не поспішають забирати валюту з банків, оскільки цієї осені в Україні очікують на девальвацію. За даними Нацбанку у квітні-травні відтік валюти склав 5,4 мільйона та 4,4 мільйона доларів, натомість у лютому-березні українці переводили валютні депозити в гривню та забрали 182 мільйони та 196 мільйонів доларів відповідно, - пише Комерсант Україна.

Однією з основних причин є прибутковість валютних депозитів. Відбулося значне зниження ставок за гривневими депозитами. Різниця у ставках істотно скоротилася. Якщо в кінці 2012 року ставки в гривні досягали 27%, то зараз знаходяться на рівні 18-19%. Валютні знизилися не так сильно: з 9-10% до 6-7% річних», - пояснив заступник голови правління банку «Контракт» Павло Крапівін. Інша причина – девальвація, яка має прийти з початком ділового сезону.

«Більшість клієнтів не хочуть переходити з валютних депозитів на гривневі, бо з року в рік присутній психологічний фактор девальвації гривні восени. Враховуючи, що до осені залишилося три місяці, потреба населення в переведенні депозитів з валюти в гривню знизилася. Підігріває ситуацію і інформація про введення збору з купівлі валюти на користь Пенсійного фонду, оскільки це може підвищити курс валюти», - пояснив заступник голови правління Фінростбанку Василь Невмержицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus