USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Рада ухвалила закон про валюту

21 Червня 2018 19:19
Верховна Рада прийняла закон про валюту у другому читанні. "За" проголосувало 228 депутатів, повідомляє Економічна Правда.

Документ лібералізує валютні операції в Україні.

Головною відмінністю нового законопроекту є ідея, що "дозволено все, що не заборонено". Це значить, що майже будь-які валютні операції між резидентами і нерезидентами в іноземній та національній валюті зможуть здійснюватися без обмежень.

Валютний контроль буде скасовано більш ніж для 40% операцій, реєстрації кредитів від нерезидентів та ліцензування інвестування за кордон.

Окрім цього будуть скасовані валютні обмеження для бізнесу.

Зазначається, що закон "Про валюту" покликаний стати єдиним законодавчим актом, що визначає порядок організації валютного регулювання та здійснення валютного нагляду в країні.

До нього основним нормативно-правовим актом, що регулює сферу валютного ринку, був декрет Кабінету міністрів "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" від 1993 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 22 Червня 2018 11:36
скасували собі ліцензування інвестицій за кордон щоб простіше бабло з країни виводити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus