USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україну у листопаді чекає дефолт?

20 Січня 2009 14:02
Прогнози щодо фінансової системи України деяких учасників круглого столу, організованого громадською організацією «Волинський Блок», є невтішними. Про це 20 січня інформує репортер «Волинських Новин». 
За словами першого проректора Луцького національного технічного університету Зоряни Герасимчук, наразі національна валюта не здатна виконувати нормально деякі свої функції. Як стверджує пані Герасимчук, як у державі загалом, так і на кожному підприємстві повинна бути сформована система антикризових заходів. А те, що зараз відбувається у галузі фінансів та економіки, є «перетягуванням ковдри з одного боку в інший». Зоряна Герасимчук зазначила, що нинішня регуляторна політика шкодить підприємництву.
 
Директор Луцької філії «ВТБ Банку» Олег Іванюк дав свої песимістичні прогнози. За словами пана Іванюка, держава фактично є банкрутом. Банкір зазначив, що золотовалютних резервів України та кредиту Міжнародного Валютного Фонду може вистачити лише до листопада цього року. А відомий волинський підприємець Олег Чернецький одразу додав репліку «буде дефолт».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 20 Січня 2009 14:56
ці, так звані підприємці - великі макро економісти :) Краще б власним бізнесом зайнялисть, податки та з/п свідомо та вчасно платили... Не вірте їм люди
Олег Іванюк Показати IP 21 Січня 2009 09:34
Прикро, що анонімний автор спотворив мою думку, вирвавши слова з контексту.Мова йшла про те, що якщо спрямувати валютні резерви України на погашення кредитів за пільговим курсом, як пропонували учасники "круглого столу" у держави не вистачить можливостей забезпечити навіть існуючий курс долара, а відтак виникне ризик дефолту. Хотілось би, щоб новини, розуміння яких вимагає підготовки хоча б на рівні середньої школи, висвітлювали б більш кваліфіковані журналісти.
Андрій Калахан (Анонімний і недостатньо кваліфікований журналіст) Показати IP 21 Січня 2009 13:07
Є свідки. Але "телебачення не було". Автор анонімний? Він представився (якщо учасник круглого столу це прослухав, то це проблеми самого учасника). А на питання "анонімного і недостатньо кваліфікованого журналіста" Ви фактично так і не відповіли. А щодо "вирвання з контексту", то смисл "може вистачити" і "вистачить" - різний.
Анонім Показати IP 22 Січня 2009 18:56
див.: http://www.unian.net/rus/news/news-296358.html
Анонім Показати IP 22 Січня 2009 19:49
Олег Володимировичу! Чому Ви дивуєтесь, у нас бардак всюди, не є виключенням і журналістика. А взагалі Ви спец.
Економ Показати IP 22 Січня 2009 22:48
До п.Іванюка/Інколи фахова підготовка журналістів у сфері економіці є на голову вища за ті перли, які видають на гора ваші колеги-банкіри (рекомендую прочитати блог "банкіра" п.Сосновського щодо курсу долара). А тепер по суті питання. Погрози дефолту - це стандартна "страшилка", яка використовується банкірами як противага можливому пільговому погашенню валютних кредитів. У такому разі банки несуть прямі збитки фіксації курсу і не варто прикриватися державними інтересами! Такого поняття у ринковій економіці як "забезпечити" існуючий курс - взагалі немає. Частину валютних ризиків окрім населення повинні взяти на себе і банки, чого вони вперто не бажають, оскільки для декого із них це прямий шлях до банкрутства, а не тільки до дефолту. А 33 млрд. валютних резервів НБУ - це ще дуже далеко до дефолту України як держави. Проте нашим "заклятим" друзям із Росії (чиї інтереси в т.ч. представляє ВТБ)цього певно б дуже хотілось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus