USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Укрзалізниця» отримала 150 мільйонів доларів у кредит від ЄБРР

9 Листопада 2018 21:47
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і державна акціонерна компанія «Укрзалізниця» підписали угоду про надання старшого кредиту (борги і зобов'язання компанії, відшкодовуються при її ліквідації в першу чергу, - ред.) у розмірі 150 млн дол. для закупівлі до 6500 відкритих вантажних піввагонів і підтримки корпоративного управління.

Як повідомила прес-служба ЄБРР, закупівля вантажних піввагонів загального призначення відбуватиметься за результатами відкритого міжнародного тендеру, повідомляє УНІАН.

«Ця інвестиційна програма повинна забезпечити підтримання обсягів перевезення «УЗ», значне підвищення ефективності діяльності підприємства, а також скорочення викидів парникових газів. Новий рухомий склад забезпечить скорочення викидів вуглекислого газу в обсязі до 80 тис. т на рік»,- йдеться в повідомленні.

Наголошується, що це фінансування буде поєднуватися з реформою корпоративного управління «УЗ» і її дочірніх підприємствах.

«Будуть розроблені та реалізовані План корпоративного управління і План антикорупційних дій, що передбачають такі заходи, як призначення незалежних директорів, бізнес-планування, створення комітету з аудиту і функції внутрішнього аудиту, а також антикорупційні заходи, після впровадження яких «УЗ» стане зразком для інших державних підприємств в Україні», - наголошується в релізі.

Згідно з повідомленням, ЄБРР також допоможе «Укрзалізниці» у сертифікації та поліпшення процесів закупівель та впровадженні інформаційної системи енергоменеджменту, що дозволить підвищити загальну ефективність діяльності компанії.

«Ці заходи будуть фінансуватися зі Спеціального фонду акціонерів ЄБРР. Оновлення та модернізація вантажного залізничного парку в Україні стане значним внеском у зміцнення регіональної та міжнародної інтеграції країни. Залізнична система «УЗ» є 14-й за величиною в світі за загальною довжиною шляхів більш 23 тис. км. «УЗ» також є 6-м за величиною залізничним пасажирським перевізником і 7-м за величиною вантажоперевізником у світі. ЄБРР підтримує перетворення державного підприємства в комерційну компанію», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook зазначив, що тендер на піввагони ЄБРР вже оголошено, а перші поставки очікуються до кінця року.

"Ці вагони передамо в окремо створену дочірню компанію. Це дозволить встановлювати реальні ринкові тарифи на вантажні перевезення, вагони зможуть працювати на ринку як приватний парк і заробляти значно більше, ніж інвентарний парк. Для нас це безпрецедентні умови роботи, які вперше дозволять планувати окупність рухомого складу", - написав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Навуходоносор Показати IP 12 Листопада 2018 13:15
Чтобы отдать этот кредит, народу следует приготовиться к удорожанию билетов в поездах минимум вдвое. Если учесть процент воровства в этом ведомстве, которым заправляют то рокер из Польши, то менеджеры "Рошена", которые никогда не ездили по железке в силу того, что страну они видят только из окон своих "Бентли", повышение может быть и выше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus