USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Уряд Польщі виділив $500 тис для розвитку підприємництва на Донбасі

27 Липня 2017 23:22
У генконсульстві Польщі у Львові підписали угоду між урядом Польщі та ПРООН в Україні для підтримки розвитку підприємництва серед переселенців на Донбасі, повідомляє ГалІнфо.

Урочиста подія, що відбулась у Генеральному Консульстві Республіки Польща у Львові, є продовженням інціативи ПРООН в Україні, на втілення якої сусідня Польща перерахувала впродовж 2015-2016 рр. майже 3 мільйона злотих.

В межах другої частини проекту ініціатори планують розширити бізнес-компетентність щонайменше 150 вимушених переселенців, а також надати допомогу щодо відновлення діяльності бізнесу понад 40 малим та середнім підприємствам. Таким чином в ПРОООН та МЗС Польщі сподіваються створити на підконтрольних українському уряду територіях Донеччини та Луганщини понад 150 нових робочих місць. Проект обіцяють втілити у життя до кінця 2018 року.

Як відомо, восени 2016 року Уряд РП надав 730 000 доларів на перший етап проекту "Розвиток підприємництва серед населення, що постраждало від конфлікту". В результаті цієї ініціативи близько 200 переселенців та місцевих мешканців Донбасу одержали навчики з написання бізнес-планів. Окрім цього, всього за 8 місяців було підтримано 100 бізнесів та створено 323 нових робочих місця.

У польському МЗС запевнили, що Україна залишається пріоритетним партнером для Польщі, а тому сусідня країна готова підтримувати українське населення і надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus