USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Уряд може скасувати єдиний податок для підприємців

10 Квітня 2010 15:13
Наступного тижня Кабінет міністрів України розгляне можливість заборонити ведення підприємницької діяльності на підставі єдиного податку для приватних підприємців, які зайняті у високодоходних сферах.

Перш за все, можуть заборонити ведення підприємницької діяльності на підставі єдиного податку для зайнятих у ломбардах, торговців золотом і коштовностями, а також аудиторів, повідомило «Дзеркалу тижня» джерело, близьке до Міністерства фінансів.

Крім того, заборона Кабміну може торкнутися приватних підприємців, котрі здають в оренду нежитловий фонд нерухомості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
seal Показати IP 10 Квітня 2010 15:24
Ну, дик обіцяли ж податкові канікули підприємцям - майте! Нагуляємось досхочу! :-( Тільки після їхніх канікул, хто працювати залишиться? І це тільки перші кроки! А далі, що? :-(
to seal Показати IP 10 Квітня 2010 17:57
А що тут несправедливого???Чомуя я із своєї заробітної плати щомісяця повинна сплачувати податок майже 15 відсотків, а підприємці на єдиному податку сплачують щомісяця найбільше це 200 грн. податків???!!!! Причому доходи мої і багатьох підприємців-єдинщиків порівнювати складно. Можливо колись введення такого податку була мотивуючим моментом для розвитку бізнесу. Але зараз це просто "лазєйка" для несплати податків. За все в житті потрібно платити!!!
Платник до to seal Показати IP 10 Квітня 2010 20:51
Цілком вірно!!!!
ліда до to seal Показати IP 17 Червня 2010 20:27
Але зараз в регіонах підприємці,які самі працюють взагалі майже без доходів, це не просто прийти на роботу де тобі стабільно платять, а цю роботу потрібно постійно шукати. Просто є підприємці з 1 тис. доходу і з доходом в десятки тисяч.
СхідЗахідРаком Показати IP 10 Квітня 2010 18:13
А в чем, собственно, беспокойство? Заплати налоги и спи спокойно...
seal Показати IP 10 Квітня 2010 22:09
Боюсь, що мене не правильно зрозуміли. Ніхто ж не проти НОРМАЛЬНОГО оподаткування. Справа в тому, що однією з передвиборчих обіцянок нині чинного ПРезидента були податкові канікули на 5 років для підприємців (зрозуміло, що не для всіх). А натомість лунають заяви то про збільшення податків, то про відміну єдиного податку. Ось, що задіває і непокоїть - коли слова розходяться з ділом. А те, що наша податкова система одна з найгірших (якщо не найгірша) у Європі і потребує реформування - говориться уже давно і визнається, практично, всіма. Тільки от чомусь майже завжди реформи у нас проходять у сторону збільшення податкового тиску, а не навпаки. На мою скромну думку саме тому більшість підприємців просто змушені вести подвійну бухгалтерію і шукати "лазєйки" для несплати податків, щоб хоч якось існувати. Особисто в мене таких проблем не існує і сплю я навіть дуже спокійно.
До платника 15 відсотків Показати IP 10 Квітня 2010 22:20
Ну то зареєструйтесь підприємцем на єдиному і також платіть 200 грн в міс, і тоді не платитимете 15 відсотків... Що Вам заважає?
12345 до До платника 15 відсотків Показати IP 11 Квітня 2010 22:54
Совість
VSC Показати IP 11 Квітня 2010 14:53
Для справочки. Платильщики единого налога кроме 400 грн за себя, платят еще и 200 за наемного работника, и все обязательные платежи в пенсионный и всякие другие фонды. В общем набирается нехилая сумма. Кто хочет попробовать стать предпринимателем на едином налоге - милости просим. Вложите собственные средства или заставьте квартиру, возьмите кредит. Это немножко тяжелее, чем вовремя приходить на службу и два раза в месяц отмечаться у кассы.
seal Показати IP 11 Квітня 2010 16:04
І ще. А Ви не задумувались, що підняття податків для підприємців в кінцевому результаті відіб"ється на наших кишенях. Адже, щоб заплтити більший податок, підприємець, відповідно, просто підніме вартість своєї продукції чи послуг. І що? Хто тоді виграє?
Для VSC Показати IP 11 Квітня 2010 23:08
Неубедительная справочка. Посчитай удельный вес уплаченных налогов и сборов в чистом доходе. Тогда и поговорим. А если взять ещё, что работникам своим вы платите минималку(опять же укрывательсто от налогов). Может у Вас бизнес и складывается очень туго( учитывая кредиты в банках, которых Вы, по-видимому набрались,не просчитав бизес, а потому, что все брали да и на тачке хотелось ездить крутой). Но ко всему этому должна быть ещё и налоговая сознательность!!! Когда идёте к врачу, Вы же хотите лечения качественного и своевременного, при этом не отдаёте себе отчёт, что неуплатой налогов недодаёте в оплате тем же медикам и т.д. Вот так-то!
VSC Показати IP 12 Квітня 2010 12:49
Для 11 апреля 23:08. Для начала, к врачу я иду с БЛАГОДАРНОСТЬЮ, врач не обижен. Так же не обижены учителя и все остальные. А про налоговую сознательность, Вы бы рассказали акулам бизнеса, им это гораздо интереснее. Мелкий бизнес, как правило, работает на своих деньгах, а крупный - на ворованных. Еще раз предлагаю Вам заняться бизнесом самостоятельно, и попробовать все прелести ухода от налогов и шикарной жизни с шикарной тачкой.
VSC Показати IP 12 Квітня 2010 12:57
Для 11 апреля 23:08. Для начала, к врачу я иду с БЛАГОДАРНОСТЬЮ, врач не обижен. Так же не обижены учителя и все остальные. А про налоговую сознательность, Вы бы рассказали акулам бизнеса, им это гораздо интереснее. Мелкий бизнес, как правило, работает на своих деньгах, а крупный - на ворованных. Еще раз предлагаю Вам заняться бизнесом самостоятельно, и попробовать все прелести ухода от налогов и шикарной жизни с шикарной тачкой.
за кавою Показати IP 13 Квітня 2010 09:24
200 грн. це якщо без найманих працівників, а так додай ще 100 за кожного, а коли вести повноцінну діяльність підприємець отримує "друзів", окрім ДПІ у вигляді Пенсійного фонду, Соцстраху, ЦЗ, охорони праці, а інколи СЕС, пожежників і ін. Дехто заявляє що він 15% від з.п. сплачує, так а хто ці робочі місця створює..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus