USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку міркуватимуть, чи зменшувати податок для «єдинників»

20 Квітня 2017 18:21
Проект рішення про зменшення відсоткових ставок для підприємців-платників єдиного податку можуть провести через громадське обговорення як регуляторний акт.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 квітня.

Депутат Андрій Козюра пропонував внести до порядку денного сесії проект рішення щодо зниження ставки єдиного податку. Мотивує він це тим, що відповідно до чинного податкового законодавства, ставки єдиного податку для першої групи складають до 10 % від мінімальної зарплати, а для другої – до 20 %. Депутат пропонував встановити ставку для платників обох груп в розмірі 8%.

У цифрах виходить наступне: платники 2 групи мають платити щомісяця 640 гривень, а після змін вони б платили по 200 гривень. Однак, як ідеться у зауваженні департаменту фінансів та бюджету міськради, в бюджеті міста закладені розрахунки по 10 і 20% для «єдинників». Якщо зменшити ставки, то бюджет міста недорахується близько 17 мільйонів гривень у 2017 році.

Зрештою, члени комісії вирішили не поспішати і не рекомендували сесії розглядати згадане питання. Однак, прозвучали пропозиції про те, що згадане рішення варто провести як регуляторний акт та почути думки лучан. Адже гроші, на які пропонують зменшити бюджет міста, можуть бути використані на соціальні об’єкти чи інфраструктуру. Але й малий та середній бізнес, зауважують обранці громади, треба підтримувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus