USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Уряд не погодився на податок на розкіш

3 Серпня 2010 14:44
У проекті Податкового кодексу, який сьогодні опублікував уряд України в газеті «Урядовий кур’єр» відсутні податки на розкіш та на нерухомість, які анонсувались раніше.
Про це 3 серпня повідомив «Канал новин 24».
Крім того, в Кодексі не відображені ідеї про введення податку на депозити та про прогресивну шкалу податку на прибутки фізичних осіб. Документ, який сьогодні оприлюднила газета «Урядовий кур’єр», визначає основні державні і місцеві податки і збори, а також принципи їх адміністрування.
Проект передбачає зниження ставки податку на додану вартість з 20% до 17% з 1 січня 2014 року. Крім того, передбачається зниження ставки податку на прибуток підприємств з 25% до 20% з 1 січня 2014 року.
У Податковому кодексі уряд не відобразив ініціативу щодо введення прогресивної шкали податку на прибутки фізичних осіб: зберігається єдина ставка податку на рівні 15%. При цьому в проекті також не відображена ідея про введення податку на прибутки, отримані від розміщення населенням депозитів у банках.
У новому Податковому кодексі як і раніше відсутній податок на нерухомість. Окрім того, в документі немає норми відносно звільнення робіт з будівництва і продажу житла на первинному ринку від сплати ПДВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus