USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Уряд уже хоче правити Податковий кодекс

16 Лютого 2011 12:19
Уже через півтора місяці після введення в дію Податкового кодексу для нього уже підготувати поправки- розширити повноваження податкових органів за зверненнями до судів з позовами про примусову подачу декларацій фізичними особами, переглянути нарахування штрафів і повернути ПДВ на ряд послуг.

А комітет парламенту з питань податкової та митної політики взагалі пропонує скасувати всі непрацюючі норми, зокрема автоматичне повернення ПДВ, - пише 16 лютого Комерсант.

Уряд вже встиг за півтора місяця оцінити спірні норми кодексу і направив в комітет свої поправки).

Зокрема, штрафні санкції в результаті перевірок Кабмін пропонує застосовувати в розмірах, передбачених законодавством, чинним на момент закінчення такого аудиту.

Повноваження ДПС можуть бути розширені у питанні звернення до судів для примусової подачі громадянами декларацій про доходи та майно, якщо фізособа відмовляється добровільно це зробити.

З 30 до 10 днів скоротиться термін подачі інформації суб'єктом на запит ДПС.

Також уряд пропонує повернути ПДВ на консультаційні, юридичні, аудиторські, бухгалтерські послуги, так як їх виведення з-під оподаткування «призводить до втрат бюджету», а також ліквідувати колізію у застосуванні пільги з податку на прибуток.

Нагадаємо, ці пільги почали діяти з 1 січня, тоді як розділ з податку на прибуток набуде чинності тільки з 1 квітня. Через це бюджет може недоотримати податку на прибуток на 600 мільйонів гривень.

За словами голови комітету з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинника (Партія регіонів), всі поправки до Податкового кодексу (крім урядових, є ще 8 депутатських законопроектів) будуть узагальнені та прийняті до закінчення поточної сесії - до липня.

Вже в квітні пан Хомутинник пропонує провести комітетські слухання.

Депутати-члени комітету відзначають, що їх комітет вже завалений скаргами платників, зокрема на повернення ПДВ. «З введенням Податкового кодексу проблема з відшкодуванням ПДВ, з подачею звітності з податку не вирішена. Тільки в мене таких звернень близько сотні», - відзначає глава підкомітету з питань ПДВ та інших податків на споживання Олег Царьов (Партія регіонів).

За його словами, депутати повинні прибирати ті норми кодексу, які не працюють.

А вирішити проблему з ПДВ може тільки його ліквідація та перехід на податок з обороту, вважає заступник глави комітету Микола Катеринчук («Наша Україна-Народна самооборона»). «Але це невигідно державі, так як за допомогою цього податку можна маніпулювати бюджетом та бізнесом», - вважає інший заступник голови комітету Костянтин Бондарєв («БЮТ-Батьківщина»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus