USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Уряд відмовився від обіцяного відшкодування ПДВ

28 Липня 2010 10:05
Кабінет міністрів не виконає свою обіцянку ввести автоматичне відшкодування ПДВ добросовісним платникам.
Про це 28 липня інформує ТСН.
Голова Державної податкової адміністрації Олександр Папаіка пояснив неможливість впровадження такого механізму відсутністю підприємств із позитивною податковою історією, а також роботою бізнесу за допомогою «податкових ям».
«Сьогодні, на жаль, навіть великі платники мінімізують свої податки, згортають ПДВ і завищують суми на відшкодування. Усі декларації, які подаються, треба 60-70 днів перевіряти. Тому чи можливо на другий день після подачі декларації автоматично відшкодовувати?», - заявив Папаіка.
За його даними, з квітня таким чином було мінімізовано більше чотири мільярди гривень. Податківці щомісячно виявляють у вигляді незаконних заявок на повернення ПДВ суми по 1-3 мільярда гривень, про що керівництво ДПА проінформувало прем'єр-міністра.
Заступник голови ДПА України Сергій Лекарь повідомив, що податкова приступила до формування «білого списку» платників податків, які зможуть претендувати на автоматичне відшкодування ПДВ.
Добросовісними підприємствами податківці вважають передусім компанії, розташовані по місцю реєстрації, що офіційно виплачують зарплати, що мають основні фонди, реальні товарні операції і податкове навантаження на рівні показника, розрахованого для галузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus