USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В НБУ заговорили про санкції

12 Серпня 2014 18:33
Національний банк України готовий впровадити жорсткі адміністративні заходи до учасників валютного ринку на час проведення антитерористичної операції на Сході країни.

Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева, виступаючи в парламенті, - інформує УНІАН.

Вона наголосила, що військові дії, а також паніка, зокрема серед банкірів, істотно погіршують ситуацію на валютному ринку і розбалансовують ситуацію. Додатковими негативним чинником, на думку Гонтаревої, є розбалансованість макропоказників економіки України і очікування ефекту введення санкцій.

Водночас, голова НБУ зазначила, що економічних передумов для нинішнього курсу гривні в розмірі 13 гривень за долар немає. Збалансований курс на сьогодні, з її слів, є 11,5-11,9 гривні за долар.

Проте Нацбанк не готовий витрачати валютні резерви на підтримку такого курсу.

Згідно з інформацією, за останні 7 днів Нацбанк продав на міжбанківському валютному ринку 150 мільйонів доларів.

Сьогодні на закриття торгів на міжбанківському валютному ринку України котирування гривні щодо долара знизилися до рівня 13,4500/13,6000.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нацбанк не готов тра Показати IP 12 Серпня 2014 19:12
Ржунимагу! Резервы они не готовы тратить... Какие, нах, резервы? Откуда? Пипец, вы, блин, смешнее Петросяна, чесслово!
босяк Показати IP 13 Серпня 2014 05:16
а не фіг було рефінансування банірам давати-всі гроші і опинилися на купівля бакса а в луцькому НБУ взагалі сидять одні ригоанали- шо ж ви хочете

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus