USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В управлінні освіти підтвердили недоплату коштів луцьким освітянам

6 Листопада 2015 16:32
Начальник міського управління освіти Олег Гребенюк повідомив, що доплата індексації працівникам сфери освіти міста таки не відбувалася через нестачу коштів. Однак він виправдав це не політичними причинами і впливом політсил на адмінресурс, а економічними проблемами.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло: вихователі з дошкільних навчальних закладів міста скаржаться, що їх позбавили доплат і залякують тим, що кошти не повернуть, якщо у день виборів вони не проголосують за «угодних».

«Нам зняли доплати, зокрема, індексацію. Мені особисто недоплатили 500 гривень. Це пояснили тим, що Романюк (Луцький міський голова Микола Романюк, - ред.) зібрав завідувачів дошкільних навчальних закладів і дав їм вказівку - забезпечити йому підтримку колективів освітян на виборах мера. Мовляв, якщо за нього не проголосують, то ніхто грошей не буде повертати. Казали, що гроші пішли на передвиборчу агітацію. Також кажуть, ніби до 13-ого числа мають дати кошти, бо ж вибори 15-ого, а що буде насправді – складно сказати», – розповідає жінка й просить не називати імені та місця, де працює, аби її не вигнали з роботи.

Натомість начальник управління освіти міста Олег Гребенюк називає заяви освітян «провокацією». І переконує, що жодних зборів з керівниками ДНЗ не проводили.

«Це провокація і абсолютна неправда: жодних коштів на проведення жодних кампаній не знімалося. Так, виникли певні труднощі. Але це труднощі не тільки міста Луцька чи Волинської області. Ця ситуація повторюється в багатьох регіонах», - виправдовується він.

Цю ситуацію він пояснює тим, що згідно з постановою Кабміну, підвищили мінімальну зарплату і, відповідно, посадові оклади. Це підвищення відбувалося з вересня, але постанова надійшла пізніше.

«Нарахування зарплат за вересень відбувалося за старими нормативами. І коли прийшла постанова Кабміну проводився перерахунок мінімальної зарплати і посадових окладів. І та індексація, яка нараховувалася за старими об’ємами у вересні автоматично, згідно із законодавством, повинна була бути перерахована. Сюди кошти були додані. І тому при пізнішому нарахуванні, частину цієї індексації зменшили відповідно до збільшення посадового окладу. Так, нарахування було проведено Ніхто не відміняв виплату індексації. Але надлишково нарахована індексація зменшувалася при наступних нарахуваннях», - зазначає він.

Крім того, пояснює Олег Гребенюк, згідно з постановою Уряду, індексація виплачується за наявності коштів. На даний момент, з’ясувалося, довелося шукати додаткові кошти, зокрема, звертатися до облдержадміністрації, бо наявних грошей не було. Відтак, з його слів, виплата індексації буде проведена на початку наступного тижня. «І не з політичних мотивів», - поспішно додає очільник управління освіти.

До слова, фахівці держфінніспекції інформують, що з Києва надійшло роз’яснення з приводу виплати індексацій: індексація виплачується в межах фонду оплати праці. Тобто, якщо кошторис видатків установи достатній для виплати індексації, то вона виплачується. А якщо для її виплати недостатньо коштів - то вона не нараховується. В результаті - одні платять інші не виплачують.

Зрештою, замість того, щоб внести зміни до закону чи до порядку нарахування індексацій, зі столиці надходять обіцянки нового порядку, або ж роз’яснення. Це дає привід здійснювати маніпуляції із фондом оплати праці, аби все було в межах закону. Приміром, в одній із держустанов індексація виплачується, оскільки належить до обов’язкових виплат, але натомість познімали усі надбавки, бо це стимулюючі виплати.

Тим часом до редакції продовжують надходити дзвінки стурбованих лучан щодо недоплати грошей освітянам і продовження адміністративного тиску на бюджетників напередодні другого туру виборів міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
працівник днз. Показати IP 6 Листопада 2015 18:05
Це правда що зняли індексацію мені особисто 700гривень. нас працівників дошкільних установ Дурять по повній. і за таку зарплату ніхто в днз не хоче робити але іншого виходу не має, бо кожна з нас має родину, яку треба годувати і одягати. А Гребенюка - з посади, бо він наші права не відстоює, а ділити собі відпускні кошти і преміальні вміє добре.
Анонім до працівник днз. Показати IP 6 Листопада 2015 19:28
Учила бы детей правдивой истории, жила бы сейчас нормально. А так, маємо те, що маємо.
Освітянка Показати IP 6 Листопада 2015 20:14
Луцькі освітяни не отримали індексації ще за серпень, тоді як в районах її виплатили. Порядку немає. Усі мовчать, бо на місцях свавілля директорів, а начальник управління їх чомусь покриває.
Анонім до Освітянка Показати IP 6 Листопада 2015 22:17
Если в Луцке такие "Освітянки", то что можно говорить об уровне знаний детей. Ведь все школы получают деньги напрямую с Киева постатейно. Иными словами, если деньги пришли на индексацию, то их отдадут на индексацию. Единственно, где может здесь поиграть местная Казна, так это выдать той либо иной школе, если денег на всех не хватает.
ссс Показати IP 6 Листопада 2015 20:38
а ще не мішало би розібратись на підставі чого у днз зобов"язують завідуючисх списувати овочі , яких не привозили. Зокрема є інформація що привозять вдвічі менше , а списують те що потрібно , бо підприємцю не вигідно, значить нехай возить той, кому вигідно , а не лише списують гроші. Діти не відомо коли їли овочі , нехай прокуратура розбереться
днз Показати IP 6 Листопада 2015 20:40
Гребенюк та його заступниця Салка - голота тільки й дивляться де б потягнути. Бояться, що прийде Товстенюк та наведе порядок в освіті .
Анонім до днз Показати IP 6 Листопада 2015 22:17
Яким чином?
см до Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 23:34
Риба гниє з голови. Не буде Романюка значить змінеться кадрова політика, не буде і Гребенюка , не потрібно 40 працівників управління освіти, зокрема і двох начальників ввідділів - Силки,Лещенко . А Силка і заступник начальника і начальник відділу .Лещенко і начальник відділу і завідуюча методичним кабінетом Гроші лопатою гребуть. А на вчителях економлять .
Трійочник до см Показати IP 7 Листопада 2015 08:34
40- у відділі освіти ? Девятимільйонним Нью-Йорком керують -40 управлінців і мають ВВП у 10 разів більший ніж в Україні. А навіщо вам доплати? Ви і без зарплати будите ходити на роботу - у вас це призвання .....
пиж до днз Показати IP 7 Листопада 2015 15:30
При чому там Силка. Жінка нормальна, а вам тільки всіх обгадити. Завжди прийде на допомогу..На ній і вся управа тримається.
воля до пиж Показати IP 7 Листопада 2015 15:57
Силка сидить на двох стільцях. Яка у неї премія за інтенсивність бачили ? Окрім того дари постійно підносять, хоча сама на себе говорить Танька-вон*чка, бо з простих вчителів вибилась в керівники. А управління можна все розігнати ніхто і не помітить ,що їх немає. Романюк не заощаджує кошти з бюджету от і роздув штат.
пиж до воля Показати IP 7 Листопада 2015 21:47
А в нас що, вже керівниками народжуються, чи треба якісь ланки пройти? В нас можна зараз все і розігнати і роздути штати, а який зиск. Що, заживемо краще?
Учителька Показати IP 6 Листопада 2015 20:42
Гребенюки, директори завжди отримують премії! А для інших немає коштів! Прихвосні Романюка! Думають, що вчителі німі, сліпі, глухі...
зоя Показати IP 6 Листопада 2015 20:43
У Гребенюка премія 100 %, а педагогам доплату зняли. Справедливо? От люди й думайте за кого голосувати.
Ока Показати IP 6 Листопада 2015 20:46
Люди будуть голосувати не за Товстенюка, а проти Романюка...
Проти Романюка. Показати IP 6 Листопада 2015 21:26
Однозначно, що не переможе Романюк, шанси його нольові сьогодні. Істерика і весь негатив. За стільки років не навчився єдиного: сісти і домовлятися. Що то за міський голова, який наживає стільки ворогів. Лучани, він для вас нічого доброго не зробить.
Вчитель Показати IP 6 Листопада 2015 22:51
Директори страшено бояться , що прийдеТовстенюк , він не буде ім преміі давати і іх кришувати, як Романюк. Тому аж в деяких директрис психоз!!!
освітянка Показати IP 6 Листопада 2015 22:52
Освітяни проти Гребенюка - значить за Товстенюка !
гнідава Показати IP 6 Листопада 2015 23:14
Марійка Кардаш, Юля Грінчук підуть на пенсію .Ура
Микола Показати IP 7 Листопада 2015 15:30
Альтернативи немає
незнайко Показати IP 7 Листопада 2015 20:07
мени всеодно хто буде при влади гребенюк чи цап але чому зняли индексацию як вижиаати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus