USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні не буде дешевого вина

29 Жовтня 2009 16:41

У Мінфіні пояснили рішення підняти роздрібні ціни на вино необхідністю обмежити реалізацію неякісного товару на ринку, який продають по 5-7 гривень. Про це 29 жовтня повідомляють «Волинські новини».
Кабінет міністрів установив мінімальні роздрібні ціни на вино в розмірі 12 гривень за пляшку об\'ємом 0,7 літра в скляній тарі і 12 гривень за 1 літр в паперовій тарі з 1 грудня. Про це повідомив виконуючий обов\'язки міністра фінансів Ігор Уманський.
Він пояснив це рішення необхідністю обмежити реалізацію неякісного товару на ринку, який продають по 5-7 гривень.
У липні асоціація «Виноградарі та винороби України» пропонувала Кабінету міністрів встановити мінімальні роздрібні ціни на вино на рівні не більше 9-10 гривень, пляшка.
На думку асоціації, в іншому випадку це призведе до витіснення з ринку виробників менш відомих торгових марок.
Верховна рада ухвалила у березні в цілому закон «Про внесення змін до деяких законів України з питань акцизного збору».
Цим документом, зокрема, підвищили ставки акцизного збору на горілчані напої, ряд вин, спирт. Ця норма не стосується натуральних вин марочних, вермутів та спирту, що використовується в виготовленні лікарських препаратів – пише ТСН.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Куратор Показати IP 30 Жовтня 2009 08:35
Щось я не зовсім зрозуміла - якщо ціна за пляшку буде 12 грн, то як це обмежить доступ на ринок неякісного товару? Просто з 5 грн піднімуть до 12 грн і будуть далі продавати.
Олександр Показати IP 30 Жовтня 2009 10:22
Чомусь в Європі може бути якісне вино за 1,5 - 2 Євро, а у нас ні! Чомусь у нас знову не з того починають, може й виноградники ще вирубувати буде влада.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus