USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В Україні «притиснуть» постачальників великої побутової техніки

1 Жовтня 2013 10:27
Кабмін посилює контроль за продажем побутової техніки. В Україні не можна буде продавати велику побутову техніку без маркування, що вказує рівень енергоефективності, - інформує «Економічна правда».

Згідно з документом, маркування наноситься на холодильники обсягом зберігання від 10 літрів до 1,5 тисячі літрів, які живляться від електромережі або акумуляторних батарей, а також на пральні машини.
Маркуванню не підлягають товари, що були у вжитку, а також транспортні засоби для пасажирських і вантажних перевезень.

Забезпечити застосування технічних регламентів уряд доручив Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження. Здійснення контролю розпочнеться з 1 липня 2014 року.

Як повідомляється, документом передбачено сім класів енергоефективності, які позначаються латинськими літерами від А до G. Кожному класу присвоюється колір етикетки від темно-зеленого (високий клас енергоефективності ) до червоного (низький клас).
Постачальник повинен буде зберігати технічну енергетичну документацію протягом п'яти років з дня випуску товару.

Від введення контролю постраждають компанії, які виробляють товари в нижньому ціновому сегменті, йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 1 Жовтня 2013 13:34
Спасибо жителям Донбаса... Бідніші будуть зберігати продукти лише зимою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus