USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Війна проти незаконних МАФів у Ковелі

28 Червня 2017 14:49
Багаторічна війна триває між мешканцями кількох багатоповерхівок, що знаходяться у самому центрі міста на вулиці Незалежності поряд із Будинком рад у Ковелі, та власниками незаконно встановленого торгівельного павільйону.

До слова, власником павільйону є керівник МПП «Землемір» Інна Конащук. Чоловік пані Інни – Юрій Конащук – працює радником-консультантом у Ковельського міського голови Олега Кіндера.

Не раз місцеві мешканці приходили на сесії Ковельської міської ради та протестували проти цього кіоска.
Міський голова може не знати кожен із магазинчиків та їхніх власників. Проте це питання неодноразово піднімалося на сесіях міської ради. На вимогу депутатів Ковельської міської ради навіть була створена тимчасова контрольна комісія, яка власне і займається виключно питанням розміщення цієї архітектурної форми.

Та ні протести мешканців, ні робота комісії (яка встановила, що підприємство 4 роки не сплачувало за землю, що розміри об'єкта перевищують розміри виділеної в оренду земельної ділянки, об'єкт розміщений небезпечно близько до трансформаторної підстанції) не примусило керівництво міста та власників об'єкту прийняти будь-які міри.

Навіть більше, міські очільники та власники вирішили самі перейти у наступ та неодноразово спробували чинити тиск на голову вищезгаданої тимчасової комісії – Ірину Роїк.

Днями владці видали ордер на проведення земляних робіт з підведення водопостачання та водовідведення до горезвісного МАФу, які майстри почали здійснювати 27 червня. Ці дії викликали обурення жителів, які заблокували проведення робіт.
Для вирішення питання та зняття соціальної напруги на місце подій прибули депутати Ковельської міської ради та члени тимчасової контрольної комісії по даній споруді Ігор Пініс (УКРОП), Галина Стасюк (УКРОП) та Ірина Роїк (БПП Солідарність).

Також на місце подій викликали головного архітектора міста Людмилу Мурай та начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства міськвиконкому Андрія Стернічука. Чиновники зазначили, що вони не вбачають порушень, а тому для припинення робіт потрібна аргументація.

Ігор Пініс запропонував членам комісії зібрати термінове засідання та винести рішення про рекомендацію припинення будь-яких робіт пов'язаних із будівництвом та благоустроєм об'єкту.
У телефонному режимі було отримано згоду більшості членів комісії та заплановано у найближчі години прийняти рішення комісії у спосіб визначений чинним законодавством України.

Після цього роботи були припинені, будівельники покинули територію, а розгнівані мешканці власноруч засипали яму, у якій передбачалося зробити каналізацію.
Навіть після цього мешканці не хотіли розходитися по домівкам хвилюючись, що роботи будуть продовжені у нічний час. Їхнє хвилювання має за собою вагомі підстави, тому що цей павільйон власники, знаючи про протестні настрої жителів, встановили саме уночі.

Олександра Ткачук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
иван Показати IP 28 Червня 2017 17:14
Незаконно только там где нет отката, нет "решения вопроса" -энто дело нам известно на примере Луцка. Тариф: две тыщщи уе и тогда разрешат этот временный воздушный замок (без оренды земли под МАФом)
Роік іди працювати Показати IP 28 Червня 2017 18:14
Роік грошей не получиш, як не старайся
Роік активістка! до Роік іди працювати Показати IP 30 Червня 2017 14:50
Ну де тільки не глянь вона там..і Амвеєй позповсюджує і в міській раді на всіх фото (цікаво освіта дозволяє)і в першій електричці на Хелм вона перша .. ну прям активістка ,спортсменка, комсомолка!!))
Свідок Показати IP 28 Червня 2017 18:56
Якщо головний архітектор не вбачае порушень у встановленні кіоску то значить порушень немае.
Свідку Показати IP 28 Червня 2017 21:33
Саме головний архітектор склала акт про порушення (відхилення від проекту) при встановленні павільйону!!!
Не бреши Показати IP 28 Червня 2017 22:22
А можна побачити ?
Правда Показати IP 29 Червня 2017 07:07
ЧИТАЙ http://kowel.rayon.in.ua/news/33803-bilia-skandalnogo-pavilionu-v-tsentri-kovelia-pochalisia-zemelni-roboti
Брехня Показати IP 29 Червня 2017 14:16
Документи читай , а не замовні статті. на Рояк відкрито провадження , того і вивертається, але ій пізно піть боржомі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus