USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Влада отримує валізи з грошима від бурштинової мафії, - журналіст

25 Листопада 2016 15:35
Українська влада «покриває» незаконний видобуток бурштину і отримує від цього чималий прибуток, а правоохоронці лише імітують боротьбу з цією діяльністю.

Про це написав у Facebook журналіст Денис Казанський, - передає Politeka.

«Візьмемо мій улюблений бурштин. Взагалі немає ніякого закону, який би регулював його видобуток. Але це не заважає тисячам людей працювати на нелегальних клондайках, а скупникам - купувати сировину і вивозити камінь з країни в валізах в обхід митниці. Вся галузь знаходиться в тіні. Влада прекрасно знає, де розташовані родовища, але правоохоронці не зупиняють грабіж надр, а тільки імітують боротьбу», - написав він.

Зі слів журналіста, закон про боротьбу з «бурштинової мафією» в Раді обіцяють прийняти вже два роки.

«Але згори є негласний указ його не приймати, тому на всіх рівнях процес саботується. Стільки ж часу обіцяють створити бурштинову біржу, але і її ніхто не поспішає створювати. Тому що депутати і міністри отримують валізи з грошима від бурштинової мафії і зацікавлені в тому, щоб її охороняти», - написав Казанський.

Журналіст вважає, що така ж ситуація і з контрабандою лісу.

«Бачу багатьох обурило, що в Україні збираються скасувати обмеження на вивезення лісу-кругляка. Неначе заборона в нашій країні щось значить. Нелегальна вирубка відбувалася, відбувається і буде відбуватися, поки буде існувати корупція в цій галузі. Заборона на вивезення кругляка тут мало що змінила. Просто колоди розпилювали на наших лісопилках і вивозилися вже у вигляді дощок або бруса в ту ж Румунію», - підсумував він.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 20 травня 2016 року депутати Волинської облради проголосували за погодження надання 51 тисяч гектарів надр у користування комунальному підприємству «Волиньприродресурс». Схема його роботи така: КП «Волиньприродресурс» отримує дозвіл на геологорозвідку, визначає ділянки з корисними копалинами, а потім уже шукає інвестора, який і домовлятиметься з власниками тих земель (громадою, власниками паїв) про подальшу розробку. Саме комунальне підприємство контролюватиме виконання зобов’язань інвесторами, слідкувати за дотриманням умов підписаних угод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юлія Показати IP 25 Листопада 2016 17:13
А хто сумнівався в цьому?
ну Показати IP 25 Листопада 2016 17:27
і харашо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus