USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Водопостачання подорожчає вдвічі

23 Березня 2011 13:10
АК "Київводоканал" вважає за необхідність підвищення тарифу на воду на 82,6%, заявила сьогодні перший заступник гендиректора водоканалу з економіки та фінансів Ганна Циганок.

Про це повідомили ТСН.

"5,48 гривні за 1 куб - це ціна на воду та водовідведення при повністю економічно обґрунтованому тарифі. Зараз, згідно з тарифами НКРЕ, вода та водовідведення коштує 3 гривні - це ціна виробника. У розрахункових платіжках кияни бачать приблизно 3,18 гривні", - сказала вона.

Циганок підкреслила, що зараз тариф нижче собівартості і ця проблема потребує якнайшвидшого вирішення, оскільки через неї підприємство не може розраховуватись за своїми зобов'язаннями, наприклад, з "Київенерго".

Начальник управління регулювання підприємств житлово-комунального комплексу НКРЕ Микола Расковський підтвердив, що поточні тарифи на воду є економічно необґрунтованими і погодився, що вони потребують коригування.

Расковський додав, що буде затверджений новий порядок розрахунку тарифу, за яким "Київводоканал" повинен буде зробити нові розрахунки та надати всі відповідні матеріали для вивчення в Комісію.

На підставі нових розрахунків та матеріалів "Київводоканалу" НКРЕ з'ясує "3,5 гривні, чи 4,2 гривні, чи 5,48 гривні буде тариф", відзначив він.

За його інформацією, НКРЕ з самого початку передбачала поетапне підвищення тарифів до обґрунтованого рівня, який забезпечить як мінімум нульову рентабельність підприємств-виробників.

"Зростання буде ніяк не менше, ніж 26% по водопостачанню і 33% по водовідведенню, по відношенню до тих, що діяли в минулому році. Ніяк не менше. Буде тільки більше", - заявив Расковський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus