USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чи з’явиться стратегія розвитку Луцька

7 Жовтня 2014 13:06
Громадські активісти розроблюють стратегію планування розвитку Луцька на 2015-2030 роки й готові представити свої пропозиції вже наступного року.

Про це йшлося під час круглого столу «Проблеми міста Луцька та способи їх вирішення» в Палаці культури Луцька сьогодні, 7-го жовтня.

Зі слів голови правління ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» Петра Гоцалюка, стратегічний план розвитку міста повинен базуватися на розвитку інфраструктури, туристичної галузі й створення ІТ-кластуру.

Під час обговорення ідей, були учасники круглого столу, які казали, що це зараз не на часі, мовляв, у країні зараз війна. Громадські активісти це аргументовано заперечили.

«Ми працюємо із 2012-го року. Почали розвивати туристичну галузь й побачили, що Луцьку необхідний довготривалий стратегічний план розвитку. Такий є у Львова. Завдяки цьому збільшилася кількість туристів у 4 рази. Має і ІТ-кластер, де стартова зарплата підготовленого студента – 1000 євро. І гроші у Львові на це знайшли. Так ці 1000 євро і будуть витрачені у Львові. На війну не треба усе списувати. От досвід Вінниці щодо велодоріжок: вони починали з відра фарби, коли викладали бруківку, то іншим кольором робили велодоріжку й тут не треба було додаткових затрат»,- розповідає Петро Гоцалюк.
Він повідомив, що ідеї щодо стратегічного плану збирають під час обговорень, запозичуючи досвід від інших міст й наступного року готові запропонувати документ, який міститиме пропозиції щодо стратегії розвитку Луцька.

Чому такого плану досі немає – пояснив представник Луцької міської ради.

«Мені соромно сказати, що у нас немає стратегії Луцька. Я думаю, що це через те, що ми чітко не знаємо куди рухатися, от, наприклад, хочемо прибрати «Старий ринок», а люди проти цього», - сказала представник управління економіки Луцькради Інна Савчук.

Варто зауважити, що місто Львів мало близько 80 довготривалих стратегій розвитку, але жодна з них довго не була затверджена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Резерв Показати IP 7 Жовтня 2014 13:40
Обов'язково з'явиться, якщо тільки будуть брати участь в розробці бійці 4-го відділення резервної роти 5-го окремого батальйону ДУК, а ВН вчасно інформувати про це!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus