USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь – і досі аутсайдер щодо рівня зарплат

25 Липня 2008 17:37
На Волині – високий темп зростання рівня середньої заробітної плати. Цю інформацію оприлюднила під час підсумкової колегії головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА заступник начальника управління Світлана Ремезовська, – повідомив 25 липня репотрер «Волинських Новин».
 
Як стверджує пані Ремезовська, у Волинській області за перше півріччя 2008-го середньомісячна зарплатня в області зросла на 43,6 відсотка і наразі становить 1295 гривень. Внаслідок цього Волинь перемістилась з 26-ї на 21-шу позицію за розмірами заробітної плати. За цим показником відстає лише Вінничина, Тернопільщина, Херсонщина, Буковина і Чернігівщина.
 
Проте проблемою, на думку волинських чиновників, є те, що у більшості сільських місцевостей області рівень оплати праці є значно ( тобто майже на третину) нижчий від середнього – від 868 до 991 гривні. Найгірше із зарплатнею у Ковельському, Турійському, Ратнівському, Горохівському районі. Традиційно найменші заробітні плати – у селян.
 
Начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА Володимира Кеца особливо обурила ситуація щодо вищевказаного питання у Ковельському та Горохівському районах, де одні з найнижчих зарплат на Волині. Крім того, він проінформував, що готуються зміни, згідно з якими на кілька відсотків область підніметься за розміром заробітної плати, особливо у бюджетній сфері.
 
Що ж до заборгованості з оплати праці, то на Волині – одна з найнижчих по Україні абсолютна сума боргів із зарплатні. При чому ця ситуація є лише у трьох населених пунктах області – Луцьку, Нововолинську та Ковелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus