USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинь цьогоріч може отримати грант на 10 мільйонів євро

6 Листопада 2013 09:32
«Енергоефективні технології у житловому господарстві Волині», - такою була тема доповіді під час IХ Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства» першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка вчора, 5 листопада, - повідомили у прес-службі ОДА.
Зокрема, він зазначив, що згідно з підсумками 2012 року в рейтингу енергоефективності регіонів України, який визначала компанія «Систем Кепітал Менеджмент», Волинь посіла 8 місце у державі. До кінця цього року в області на заходи з енергозбереження із різних джерел планується освоїти понад 140 мільйонів гривень. Майже 20% цієї суми вкладено, власне, в енергозбереження житлово-комунальної галузі.
Зі слів Олександра Башкаленка, більше 90% у структурі споживання природного газу житлово-комунальними підприємствами області припадає на 4 теплоенергетичних підприємства міст обласного значення, які опалюють і забезпечують гарячим водопостачання переважну більшість багатоквартирного житлового фонду області.
Також перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що у грудні цього року підпишуть договір на отримання кредиту в сумі близько 10 мільйонів євро від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку для модернізації ДКП «Луцьктепло» та інфраструктури центрального опалення Луцька.
Обласний центр здобув інвестиційний грант у сумі 4 мільйони євро з Фонду «Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та екології». Ці кошти будуть спрямовані на скорочення споживання газу та електроенергії, покращення якості опалення та гарячого водопостачання для лучан.
«Енергоощадна модернізація теплогенеруючих підприємств - це лише половина справи. Інша рівнозначна складова – кінцевий споживач, тобто житловий фонд, приєднаний до централізованої системи теплопостачання. Рушійною силою у енергомодернізації житла є ОСББ. В області створено 415 таких об’єднань, які обслуговують 25% загальної площі багатоквартирного житла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus