USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волині мало грошей на ремонт доріг

30 Березня 2011 09:29
Цього року на ремонт доріг Волині держава виділила лише 20 мільйонів гривень, хоча фактично до області надійшло лише 4 мільйона.

Про це 29 березня під час засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради розповів ковельський міський голова Олег Кіндер.

Мер Ковеля схвильований такою ситуацією і хоче почути від керівника служби автомобільних доріг пояснення, скільки і коли грошей надійде до місцевих бюджетів на ці потреби.

«На сесії обласної ради я хотів би почути начальника управління автомобільних доріг у Волинській області і того, хто курує це питання зі сторони облдержадміністрації, що нас чекає по наших волинських дорогах до кінця року», - поцікавився Кіндер.

За словами Ковельського міського голови, є відповідна постанова Кабміну, яка чітко визначає фінансування за результатами досягнутими за попередній період.

«Наприклад, у Ковелі у 2010 році на дороги комунальної власності було освоєно 10,3 мільйона гривень. А сьогодні ми знаємо, що згідно із розподіленнями Мінфіну на всю Волинську область надійшло лише 20 мільйонів гривень», - зауважив Олег Кіндер.

Водночас він додав, що не всім відомо, але й ці кошти надійшли до області не в повному обсязі, адже згідно із субвенціями виділено тільки 4,2 мільйона гривень, а все решту – із місцевого бюджету.

Однак голова Волиньради Володимир Войтович заспокоїв голів районних та міських рад, мовляв у 2011 році із державного бюджету очікують ще більші надходження на ремонт доріг області.

«Минулого року на Волині податків із власників транспортних засобів зібрали в області на суму 78 мільйонів. Тому всі орієнтуються на те, щоб мати не менше коштів у вигляді державних субвенцій», - зазначив голова обласної ради.

Однак щодо гарантій Войтович не наважився говорити, стверджуючи, що розподілення коштів – це не повноваження представницького органу, а повноваження державної адміністрації.

«Є розпорядження першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка, який курує це питання. Тому більше я говорити не можу. Дивіться розпорядження», - сказав Войтович.

Тим часом стало відомо, що крім вже задекларованої суми, днями область повинна отримати ще 48 мільйонів гривень на ремонт доріг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Саша Показати IP 30 Березня 2011 09:45
По-перше, хай не розказують казки. Витрати автомобілістів на т. зв. "транспортний податок", який закладено в ціну палива, зросли в 10-ки разів. При нинішній ціні палива - думаю всі це відчули. Візьмемо середньостатистичний автомобіль. Раніше платили в бюджет по 300-500 грн за 2 роки, то тепер така сума "вилітае з кишені" буквально за місяць. То вже нехай на вкрадені гроші всі чиновники куплять собі по два Ламборгіні, але зроблять так, щоб на такому ТЗ можна було їздити щодня на роботу і в село бабцю провідати.
Саша Показати IP 30 Березня 2011 09:53
Доречі, днями їхав з Нововолинська в Іваничі... Сльози мішають говорити. Ганьба! панове владці. Для тих, хто не вкурсі справи - дід на возі обїжджає ту дорогу селами. "Бо так безпечніше".
Турист Показати IP 30 Березня 2011 12:10
Цікаво як будуть футбольні фанати рухатись на авто, а не на вертольоті, з боку державного кордону через Ковель,Луцьк і до Києва. Дороги від Любомля до Рівного нема в ідеї.... А потім будуть вертатись додому з цього болота і в черзі будуть простоювати по 6-8 годин )) Веселеньке Євро 2012 має буть - повз дороги можна ставити лавочки - і продавати поп корн - цікавого буде багато!!!
888 Показати IP 30 Березня 2011 13:40
ну тут класично - дурні і дороги..)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus