USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як волиняни допомагають бійцям на Сході

17 Липня 2014 13:39
Луцькі активісти продовжують збір коштів та речей для бійців батальйону «Донбас», які воюють на Сході. Уже відправили три передачі.

Волонтер громадської організації «Фундація розвитку громад» Любов Казмірчук, каже, що перш за все збирають речі для волинських бійців. Зізнається, що останнім часом люди менше виявляють бажання допомогти нашим солдатам. Але коли мова йде про земляків, то все більше громадян відгукується на наші прохання про допомогу.

З її слів, активісти самі шукають транспорт, бензин і завжди передають речі та ліки воякам з рук в руки. Допомога задокументовується і зберігається у волонтерів. Так, нещодавно активісти відвідали тренувальну базу батальйону «Донбас» у населеному пункті Нові Петрівки у Київській області. Часто, каже Любов, активісти передають військовим каски чи бронижилети від рідних.

«Фундація розвитку громад» періодично проводить волонтерські акції у супермаркетах Луцька. Активісти роздають людям листівки з переліком необхідних речей для солдат.

Любов Казмірчук каже, що чимало людей долучається до таких акцій. «Ми акцентуємо увагу саме на зборі речей, бо до грошової допомоги люди часто відносяться з недовірою», - зазначила пані Любов.

Зі слів волонтера, три приватних підприємства відгукнулося на прохання про допомогу. Але керівники цих фірм побажали залишитися неназваними. Варто зауважити, що багато аптек роблять значні знижки на медикаменти.


.






Збір речей проводиться за адресою: Луцьк, вулиця Шопена, 11 (Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, 2-й поверх).

Усі охочі можуть перерахувати кошти на р/р № 26007500045607 ПАТ «КРЕДІАГРІКОЛЬ БАНК», Луцьк, МФО 300614, ЄДРПОУ 37707135 (ВОГО "Фундація розвитку громад").

Список необхідних речей для бійців:

Загальне:

- зубна паста, одноразові стаканчики

- туалетний папір і крем до і після гоління

- рушники

- мило, шкарпетки 41-44

- труси чоловічі

- сигарети

- бєрци 41-44

- біноклі

- бронежилети високого ступеня захисту (про деталі закупівлі проінформуємо)

- прилади нічного бачення - препарати від комарів (репеленти)

Продукти:

- Крупи, вермішель, чай, кава, консерви, сало, олія, сухофрукти, горіхи, овочі (картопля, морква, часник, цибуля), згущене молоко, шоколад, вода мінеральна

Список медикаментів:

- антибіотики

- кровозупинні (а особливо гемостатики)

- протишокові

Шовний матеріал:

- полисорб, незабарвлений декон 3-0...6-0

- дексон, полисорб 0...3-0

Матеріал для перев’язок:

1. Марлевіпов’язки

- bra nolid

- afrauman

- tender-wet

- sorbalgon

- hydralgon

- hydrosorb

2. Пакет для перев’язок (індивідуальні і звичайні)

3. Антисептична пов’язка.

4. Кровозупинна марля.

5. Косиночная пов'язка

6. Еластичні сітчато-трубчасті бинти

7. Липкий пластир (хірургічний)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ТАРАС БУЛЬБА Показати IP 17 Липня 2014 14:01
коментар було видалено
SS - UA Показати IP 17 Липня 2014 22:45
Пройдіться по вулицям Конченої Заспи і там пожертви збирайте.Бажано в одній руці скринька для пожертв,а в другій коктейль Молотова !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus