USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинське молоко відповідатиме стандартам СОТ?

30 Жовтня 2008 10:50
Нову молочну тваринницьку ферму відкрито у віддаленому селі Красів , що на Волині. Про це 30 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією УКРІНФОРМу, вона стала третім виробничим підрозділом сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Городище», яке в Луцькому районі спеціалізується на виробництві молока, що відповідає стандартам і вимогам СОТ.
Як розповів керівник товариства Анатолій Никонюк, на реконструкцію й налагодження нового молочного виробництва затрачено більш ніж мільйон гривень. Тут змонтовані сучасний доїльний зал, оснащений обладнанням відомої німецької фірми «Westfalai Surge», холодильне відділення.
Це устаткування забезпечує належну гігієнічну чистоту й охолодження молока, гарантує його якість, що визначається найвищим гатунком. За словами Анатолія Никонюка, нова сучасна технологія виробництва молока, що відповідає стандартам СОТ, позитивно позначиться на продуктивності дійних корів, яких тут наразі утримується дві сотні. Але вже незабаром ця череда як мінімум подвоїться.
На Волині усе більше колективів молочних тваринницьких ферм успішно переходять на сучасні європейські технології виробництва молока відповідно до вимог і стандартів СОТ. Нині по кілька таких ферм є вже у кожному районі. Вони стали своєрідною навчальною базою для решти тваринників області, де в сільгосппідприємствах і агрофірмах налічується більш ніж тридцяти тисяч дійних корів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Sid Vicious Показати IP 30 Жовтня 2008 15:19
Да-а-а-а... А я все життя думав що якість молока залежить від кормів, а не від технології доїння. Ет тоді шо, мона корову не кормити, а апарат все одно вищий сорт видоїть? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus