USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинське підприємство поверне державі 7 тисяч гектарів лісу

5 Вересня 2013 12:41
Прокуратура області повернула державі понад 7 тисяч гектарів земель лісового фонду орієнтовною вартістю 140 мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

Так, під час перевірок додержання органами державної влади та місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання вимог земельного законодавства при використанні земель лісового фонду області встановили факти неправомірного використання земельних ділянок лісового фонду без виготовлення на них правовстановлюючих документів.

У зв’язку з цим прокуратура Волині вжила заходів представницького характеру, спрямованих на захист інтересів держави.

Так, прокуратура області 29 квітня 2013 року до господарського суду Волинської області пред’явила позов до Ковельського спеціалізованого лісогосподарського приватного акціонерного товариства «ТУР» про повернення у володіння держави понад 7 тисяч гектарів земель лісового фонду, які в порушення вимог Земельного та Лісового кодексів України вказане товариство використовувало без правовстановлюючих документів.

Господарський суд Волинської області своїм рішеням від 21 травня 2013 року позов прокуратури задоволив частково. СЛАТ «ТУР» зобов’язали повернути державі 2021 гектарів земель лісового фонду.

Це рішення господарського суду Волинської області прокурором Волині оскаржено в апеляційному порядку.

Рівненський апеляційний господарський суд зобов’язав Ковельське спеціалізоване лісогосподарське приватне акціонерне товариство «ТУР» повернути у володіння держави 7026 гектарів земель лісового фонду на території Ковельського району.

Орієнтовна вартість цієї землі становить понад 140 мільйонів гривень. Прокуратура області вживає заходи до виконання вказаних судових рішень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus