USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські підприємства продовжують «нарощувати» борги

26 Лютого 2015 08:45
На 10,3 мільйона гривень збільшили заборгованість із виплати заробітної плати власним працівникам волинські «підприємства-штрафники». І це лише за 2 місяці 2015 року.

Про це під час засідання тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат 25 лютого повідомила директор департаменту соціальної політики Волинської ОДА Оксана Гобод.


З її слів, заробітна платня – це одна з економічних категорій, що напряму впливає на рівень життя населення. Тож, на думку посадовця, проблема заборгованості виплати «кревно зароблених» – одна із основних державних проблем.

Так, за станом на 1 лютого 2015 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в області становить 22,9 мільйона гривень. У структурі загального боргу 21,4 мільйона гривень, або 93,6 % - це заборгованість із виплати зарплатні на економічно-активних підприємствах. Борги економічно-неактивних підприємств складають 323 тисячі гривень, або 0,4 % від загальної суми.

З початку 2015 року на рівні областей, районів та міст провели засідання профільних комісій під час яких заслухали 12 керівників підприємств-боржників.

Також з січня цього року компетентні органи здійснили 10 перевірок з контролю за своєчасною і не нижчою за загальноприйнятий державний рівень заробітною платою на підприємствах. Утім, проведені роботи фактично не дали результатів. Так з січня до лютого заборгованість із виплати заробітної плати на Волині збільшилась на 10,3 мільйона гривень.

«Пальму першості» серед роботодаців, які найбільше завинили своїм працівникам, знову отримало Луцьке підприємство електротранспорту, загальна сума боргу якого становить 1,7 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корінний лучанин Показати IP 26 Лютого 2015 09:54
ТІЛЬКИ ТЕ Й РОБЛЯТЬ ,ЩО ЛИШЕ КОНСТАТУЮТЬ ФАКТИ !!! Знову крайнім є ЛПЕ! А ЛПЕ у чиєму підпорядкуванні? Міськрада зробила його таким НЕДОЛУГИМ. Лише для відмазки директорів змінюють. У цих ГАНЕБНИХ недоліках у роботі ЛПЕ є ПРИЗВІЩЕ , ІМЯ та по батькові. Коли читаю ці новини , то враження таке що чиновницька братія ПОЗИЧАЄ ОЧІ В СІРКА та тільки те й робить що щось комусь вказує та не ДИВИТЬСЯ В КОРІНЬ ПРОБЛЕМ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus