USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинські шахтарі погрожують страйками через борги по зарплаті

6 Червня 2016 11:03
Гірникам ДП «Шахта №1 «Нововолинська» боргують зарплатню за чотири місяці, тож вони готові вдатися до акцій протесту та голодування в Києві.

Про це повідомляє Незалежна профспілка гірників України, - інформує «Вголос».

Як розповів голова первинного осередку НПГУ копальні Анатолій Мухомеджанов, нещодавно він у черговий раз від імені трудового колективу звернувся до директора Департаменту вугільно-промислового та торфовидобувного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості Анатолія Корзуна, як до керівника відомства, якому підпорядковується підприємство, маючи надію отримати позитивну та вичерпну відповідь на запитання, чому шахтарі досі не отримали зарплати за три місяці та коли і в якому обсязі їм планують віддати зароблене.

«Гірники, родини загиблих, шахтарі-учасники АТО ось уже понад три місяці фактично змушені виживати, бо їм за цей час не виплатили жодної копійки. Нашу шахту попередніми недержавницькими наказами та діями міністерських чиновників і «смотрящих» позбавили права видобувати вугілля, а отже й заробляти собі на зарплати й інші потреби, реалізуючи свою продукцію. Таким чином наше підприємство не з своєї вини і без згоди трудового колективу потрапило у 100% фінансову залежність від держави. Кошти на його реструктуризацію, згідно з чинним законодавством, закладені у держбюджеті й за логікою мали б вчасно і в повному обсязі надходити на рахунок підприємства. Але насправді цього не відбувається», – обурився він.

Зі слів Мухомеджанова, директор Департаменту вугільно-промислового та торфовидобувного комплексу Міненерговугілля Анатолій Корзун у телефонній розмові повідомив, що усі необхідні документи для виділення підприємству коштів, у тому числі й на виплату зарплати за три місяці, підготовлені й тепер усе залежить від того, як спрацює міністр Ігор Насалик.

Профспілковий лідер попередив, що терпіння колективу - на межі і він готовий до активних дій – акцій протесту і навіть голодувань у Києві. Нововолинські гірники попросили підтримки у шахтарів інших регіонів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 6 Червня 2016 13:43
Цікаво, дуже цікаво. Шахта вже не працює, вугілля не добувається, тоді за що зарплатню виплачувати? Питаннячко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus