USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські шахти можуть звільнити від податку

11 Серпня 2015 17:54
Міністр енергетики та вугільної промисловості пропонує свій варіант зменшення збитковості копалень.

Так, Міністерство енергетики та вугільної промисловості запропонувало внести зміни до податкового законодавства і розглянути можливість скасування сплати податку на додану вартість для державних шахт. Про це повідомив глава відомства Володимир Демчишин, в інтерв’ю для «Радіо Свобода».

З його слів, у державних шахт існує значна заборгованість зі сплати ПДВ перед Державною фіскальною службою.

«Я зустрічався з Насіровим (Роман Насіров, голова фіскальної служби – ред.) і пояснював, що ми цих 1,4 мільярда гривень не в змозі оплатити. Тому нам потрібно реструктуризувати борг», – сказав міністр.

У Державній фіскальній службі цю пропозицію Міненрговугілля поки не коментували.

Раніше Володимир Демчишин розповів, що збитки держави від роботи українських шахт щомісяця складають близько 250 мільйонів гривень.

До слова, Держава виділила 25мільйонів гривень на продовження будівництва Нововолинської шахти №10.

Як повідомляє ВОДТРК, черговий транш у сумі 25 мільйонів гривень державних асигнувань надійшов минулої п’ятниці на продовження будівництва шахти №10 Нововолинська.

Зі слів начальника управління Ігоря Матвійчука, Указом Президента відкрито асигнування загального фонду Державного бюджету.

Окрім 25 мільйонів, що надійшли, Казначейство отримало 9 мільйонів 14 тисяч гривень на виплату заборгованості із зарплати гірникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Серпня 2015 22:22
Что в лоб, что по лбу - результат один и тот же. Повысить закупочные цены на уголь до реальных значений либо спрятать это повышение различными льготами. Пардон, разница имеется. В первом случае каждый будет видеть, что гораздо выгоднее закупать российский либо донбасский уголь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus