USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські підприємства мають зупинятися, а не нарощувати зарплатних боргів?

6 Серпня 2009 15:11
Голова правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський вважає, що підприємства Волині, які наразі є у скрутному становищі, повинні припиняти роботу. Про це він зазначив під час засідання регіональної тристоронньої соціально-економічної ради, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Цибульського, 21 волинське підприємство, які входять в об\'єднання роботодавців, заборгували працівникам понад 3 мільйони гривень заробітної плати. Половина цих коштів припадає на структури, які надають житлово-комунальні послуги.
 
На розгляді в ДПА України перебувають 86 мільйонів гривень перевіреного, але не відшкодованого ПДВ волинським підприємствам. Зокрема, держава заборгувала для:
 


  • ЗАТ «Терахім Луцьк» – 5,1 мільйона гривень,


  • ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» - 2,4 мільйона гривень,


  • ВАТ «Волиньголовпостач» – 1,8 мільйона гривень,


  • ТзОВ «Кромберг і Шуберт» – 7,2 мільйона гривень,


  • ТзОВ «Городище» – 405 тисяч гривень,


  • ТзОВ «Цунамі» – 1, 7 мільйона гривень.


 
Це, а також несплата за поставлені товари чи виконані послуги спричиняє вимивання обігових коштів у роботодавців.
 
«Я розумію і вимагаю від членів об\'єднання – боргів по заробітній платі не має бути. Якщо немає ринків збуту, немає роботи, треба припиняти роботу. Тому що ця ситуація, яка має місце на окремих підприємствах – продукція не випускається, ринків немає, а борги по зарплаті нарощуються. Такого бути не може», – зазначив пан Цибульський.
 
Він навів приклад економічно розвинутих держав: «Немає роботи. Підприємство зупиняється, але борги по зарплаті не створюються. Люди – кожен визначає свою долю і вирішує свої проблеми самостійно. У нас ще з тих часів соціалізму привикли, що керівник підприємства відповідає за кожну людину, за всіх своїх працівників. Цю психологію треба міняти. Кожна людина повинна зрозуміти, що вона сама відповідає за свою сім\'ю, за себе».
 
Хоча, на думку Володимира Цибульського, якщо підприємство працює, то на першому місці у його керівників повинна бути виплата заробітної плати працівникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus