USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські податківці викрили конвертаційний центр

20 Червня 2008 16:25
Cлідчий відділ управління податкової міліції ДПА у Волинській області за матеріалами управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА розслідує діяльність луцького підприємця, котрий організував незаконну конвертацію готівки через приватних підприємців. Про це «Волинським Новинам» повідомили 20 червня у відділі масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Волинської ДПА.
Підприємства із сумнівною репутацією, які слугують їх власникам лише для того, щоб мінімізувати податкові зобов’язання, а відтак одержувати прибутки за рахунок державних коштів, для української економіки явище - не нове. Виявляти такі фіктивні структури – завдання податкової міліції та підрозділів боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом податкової служби.
За словами виконувача обов'язків начальника управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА в області Валерія Солохи, суть діяльності цього конвертаційного центру полягала у наступному: посадова особа (мешканець облцентру Волині) житомирського підприємства зареєструвала сімох підприємців, мешканців Луцька. Ці громадяни за винагороду обсягом у сто доларів на його прохання підписали договори купівлі, надання послуг і банківських рахунків. Через банківські операції із підприємцями житомирське підприємство-мінімізатор нарощувало податковий псевдокредит для окремих підприємств Волині та інших областей України. Власне, використовуючи житомирську фірму, ці підприємства не сплачували податки, а через підприємців-фізичних осіб отримували конвертовані у готівку кошти. Податківці вже зафіксували проведення фіктивних операції на суму 1,7 мільйона гривень.
Ця посадова особа дає свідчення і з’являються нові обставини кримінальної справи, порушеної за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 205 (фіктивне підприємництво) та частиною 3 статті 209 (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу. Остаточна сума обігу конвертаційного центру стане відома після завершення розслідування та встановлення повного переліку контрагентів. Тим часом, підприємствам Вінницької, Хмельницької та інших областей України, які скористалися послугами конвертаційного центру, вже донараховано і стягнуто до бюджету 477 тисяч гривень податків.
Довідково:
Посадовій особі житомирського підприємства-мінімізатора загрожує ув’язнення від 3 до 8 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus