USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські села найбільше потребують лікарів і медсестер

10 Липня 2009 09:30
Як і в попередні роки, у загальній кількості безробітних на Волині сільське населення становить понад 8 тисяч осіб або 45%. Ситуація пояснюється відсутністю пропозицій на ринку праці у сільській місцевості. Про це «Волинським Новинам» повідомили в обласному центрі зайнятості.
 
Наразі суперечка щодо порядку визнання безробітними членів особистих селянських господарств начебто унормована. Ситуація така: якщо людина офіційно зайнята 26 тижнів,але настав випадок безробіття, то вона може скористатись перевагами застрахованої особи у Фонді загальнообов’язкового державного соціального страхування України. Таких осіб на обліку в ОЦЗ станом на 1 липня перебували понад 4,4 тисячі.
 
Проблемним для людей залишається питання: де пропрацювати хоча б ці 26 тижнів? Адже із 1,6 тисячі вакансій тільки 248 припадає на сільську місцевість. Причому серед них півтори сотні – медики (137 лікарів, 10 медсестер).
 
Ускладнилася ситуація ще й тим, що в 2009 році не працюють активні програми дотування роботодавців під працевлаштування на новостворені робочі місця та виплати одноразової допомоги для заняття підприємницькою діяльністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus