USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинським селянам погрожують фізичною розправою і вимагають мільйон доларів

16 Травня 2014 11:27
Мільйон доларів – або смерть. Фраза не з трилеру, а із життя пайовиків підприємства «Україна Баїв».

Акція протесту учасників сільгосптовариства «Україна Баїв» під стінами обласної прокуратури відбувається сьогодні, 16 травня.

Волинські селяни вже не вперше прийшли під стіни прокуратури шукати правди. Нагадаємо, 24 березня відбувся пікет під прокуратурою. Селяни вимагали втрутитися у спір між колишніми власниками ТОВ «Україна» і зупинити свавілля правоохоронних органів.

Це підприємство орендувало землі на території Баївської й Одерадівської сільських рад. Там було три власники: Ігор Павлович, Василь Ярема та Ігор Панчук. Згодом вони розійшлися, й Ігор Павлович і Василь Ярема створили власне підприємство «Україна Баїв».

Однак їх колишній партнер Ігор Панчук стверджує, що його соратники не мають права виходу з підприємства разом зі своїми частками, бо вони мають чималі борги перед ним.

А селяни – власники паїв – не хочуть працювати з Панчуком. Та от на бік Ігоря Панчука стали правоохоронці. Зокрема, слідча, яка веде справу, вилучила у підприємства «Україна Баїв» майно.

Від моменту останнього пікету нічого на краще не змінилося, кажуть люди. Навпаки, слідча, стверджують вони, їздить до різних підприємств і забороняє їм укладати договори оренди землі з сільгосптовариством «Україна Баїв». Ба, більше, селянам та їх сім’ям почали погрожувати невідомі і вимагати мільйон доларів, тоді їх, мовляв, відпустять із миром.

Учасники пікету записалися на прийом до прокурора області і чекають своєї черги, аби попросити захисту. Вони вкотре просять прокуратуру розібратися у ситуації, бо люди не можуть спокійно працювати й бояться за своє життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Волинянин Показати IP 16 Травня 2014 11:36
А Ви зверніться до губернатора. Він наче не терпить такої корупції. Може й допоможе.
Анонім до Волинянин Показати IP 16 Травня 2014 11:43
Тут головне слово "наче"
Журналісти до Анонім Показати IP 18 Травня 2014 12:41
http://www.volynnews.com/ru/messages/yak-deribanyat-volinski-pidpriyemstva/
Лучанин до Волинянин Показати IP 16 Травня 2014 12:21
Так так, а ще краще до Данильчука та Гузя, о ті точно "не терплять" корупцію, бо про небесну сотню пам'ятають. От вони от точно допоможуть. Цирк поїхав, а клоуни остались
Цепер до Лучанин Показати IP 17 Травня 2014 23:50
ярему "дахуе" Саша пирожик з облради. Сашко, в них Капусти уже не мае, а поля колектори вам не здадуть - ви реальнО лохуни-крикуни!!!!! Ха-ха
Ластівка до Волинянин Показати IP 16 Травня 2014 14:38
ага поки що з губернатором пощастило) справді нормальна некорумпована людина
Закон до Ластівка Показати IP 17 Травня 2014 23:58
Ви ще за прокуратура скажiть.... Його дочка Христина тусуеться з бурдиною в любовнoму trio! Kiev privet! Де люстрацiя, замучили цим свавiллям! Де порядок?! Сафулько, тобi ганьба за такий безпредел, не все ТИ можеш купить, треба ще й працювати а ТИ старий лодар-корупцiонер позориш Волинь!!!!
123 до Волинянин Показати IP 16 Травня 2014 16:31
От побачимо як народний прокуратор тепер допоможе селянам байками чи ділом.....
ПС до Волинянин Показати IP 18 Травня 2014 12:08
Люстрація - очищення уряду, поліції, судів та інших найважливіших суспільних інститутів від людей, причетних до порушень прав людини. Як правило, після революції переможна нова влада проводить люстрацію, щоб відхреститися від старої влади, яка сприймається людьми як злочинна і несправедлива. В умовах, що сьогодні склалися у нашій державі, процес люстрації єдиний можливий для встановлення нового, якісно кращого порядку. Цей процес повинен бути проведений на усіх рівнях – від державного до обласного. «Зачистка» не могла оминути Волинську область. Слідом за численними відставками посипались розкриті схеми багаторічних махінацій місцевих можновладців. 21 лютого 2014 року рішенням Луцької районної ради було звільнено відповідно особистої заяви її Голову – регіонала Волошенюка Ігоря Васильовича. Крім того, було розкрито систему злочинних поборів та «кришувань», що довгий час ініціював екс-очільник району. Серед вчинених регіоналом протиправних діянь: бездіяльність перед рейдерським захопленням місцевих сільськогосподарських товариств (СГТзОВ «Україна»); потурання корупційним схемам для досягнення особистої вигоди при виконанні службових обов’язків; незаконне особисте збагачення через участь призначеної ним номінальної людини Кухарука В.О.в управлінні рейдерського товариства «Україна-Баїв». Значущою є також участь в подібних схемах і роль екс-Голови Волинської облдержадміністрації Башкаленка Олександра Костянтиновича (Партія Регіонів). Покриваючи свавілля, що коїлось на теренах його області, регіонал мав і свою вигоду. Так, сприяння в протиправній політиці Волошенюка І.В. принесло Башкаленку О.К. «подяку» у розмірі 200 тисяч доларів, але можні з легкістю припустити, що таких вдячних колег він мав не мало. Завдяки своїй прибутковій посаді, Башкаленко О.К. мав коло впливу у різних галузях влади. Після численних повідомлень у пресі та протестів населення з приводу рейдерського захоплення СГТзОВ «Україна» (останньої, але не єдиної гучної справи, що підтверджувала злочинну діяльність місцевих очільників), було також встановлено причетність до корупційних схем прокурора Волинської області Параки Андрія Андрійовича та начальника УМВС України у Волинській області генерал-майора міліції Олександра Терещука. Виконуючи вказівки Башкаленка О.К. та Волошенюка І.В., вони покривали злочини на території Волинської області, не виконували покладені на них законом обов’язки щодо своєчасного встановлення істинних обставин справ та сприяння найшвидшому їх розслідуванню. Таким чином, представники силових структур області були учасниками корупційних схем можновладців та мали в них установлену частку. Сьогоднішній підхід до встановлення влади обіцяє нові чесні правила, відсутність старого злочинного режиму та якісні зміни у ведення державних справ. Та, враховуючи всі обіцянки, чому безкарність винних у злочинах державних службовців залишається незмінною, як і у попередній моделі?
Рейдерство руками Во до Волинянин Показати IP 18 Травня 2014 12:38
http://www.youtube.com/watch?v=bn0733lSYto
льоня Показати IP 16 Травня 2014 11:52
оце так -якщо їздить на крутій машині або живе жирно то це за рахунок простих людей які роблять за копійки так було і є . позор !!!!!!!!!!!!!!гниди паршиві від жиру давляться і мозок засихає у них
Вася Показати IP 16 Травня 2014 13:20
Селяни, ідіть звідси, прокурорам зараз не до вас, вони посади ділять за гроші
Іра до Вася Показати IP 16 Травня 2014 16:38
Павлович і у цій справі хоче за підтримкою селян, яким навішав лапши на вуха вийти сухим із води. Віддай те, що вкраз зі своїм поплічником Яремою і скажи нарешті усю правду селянам.
54 до Вася Показати IP 18 Травня 2014 12:43
http://p-p.com.ua/articles/47381/
Василь Показати IP 16 Травня 2014 18:10
Війна між Павловичом та Панчуком. У якій пан Павлович програє. Закон на стороні Панчука в цій справі. Цікаво , люди зібрались і плакати хтось під копірку писав , мабуть це випадковість.
анонімус Показати IP 16 Травня 2014 18:24
хто-небудь з селян звертався до самооборони чи пс?
Я до анонімус Показати IP 18 Травня 2014 00:02
Ковальчук звертався в ПС, пропонував мiшок цукру як хабар. Ми все зафiксували I передали матерiали до сБу. Павлович - бандит (аферист).
про Волошенюка до анонімус Показати IP 18 Травня 2014 12:46
Голова Луцької районної ради перспективна та поважна посада в регіоні. Очільник району це чи не найголовніший арбітр будь-якого важливого питання його виборців. Та чи знали ті виборці у недалекому 2010 році, що обирають не свого представника та захисника в державно-управлінських справах а звичайну «кришу». Так ось, восени 2010 року «хрещеним батьком» Луцького району був обраний Волошенюк Ігор Васильович. З біографії чиновника слідує, що людина це неординарна та амбіційна, попередньо слугував Народу України в правоохоронних лавах, із звільненням. Можна ознайомитися із обставинами закінчення кар’єри високопосадовця в органах внутрішніх справ) створив власний бізнес в транспортній сфері. Цікавим фактом створення сімейного підприємства «Л транс» є розмір статутного капіталу у сумі 20 000 000 гривень та сама природа його створення дорого вартісними автівками, мабуть з Яготонської границі… дивними все ж таки залишилися обставини речових доказів по справі, що була вирішальною для кар’єри Волошенюка І.В. на посаді в.о. начальника Любомльського МРЕВ… З обранням провладного кандидата головою району, у Луцьку відчутно спостерігали «покращення»… Так ось про одне із таких «покращень», чи на прикладі цієї історії з зухвалого грабунку по команді «За сприяння/під патронатом) тяжкого в фінансових показниках прибутковості агробізнесу в Луцькому районі відкриваємо те, про що інші воліють мовчати… КСП «Україна», що функціонувало до 2001 року в Луцькому районі залишило спадок: майновий фонд вартістю понад 3 000 000 гривень та земельний пайовий фонд (понад 1 300 га). Бувший голова колгоспу Ярема Василь Петрович, а нині депутат очолюваної Волошенюком І.П. райради також залишив спадок – борги товариства на суму понад 5 000 000 гривень та втрачену довіру селян-робітників колгоспу у можливе відродження «України». В цей час в районі популярним агронапрямком бізнесу було вирощення хмілю, одним із підприємств що втілювало програму виробництва в районі було господарство «Хміль», очолюване на дванадцять років молодшим за екс-голову колгоспу Ярему В.П. не менш амбіційним за голову райради Павловичем Ігорем Івановичем. Початком майже 6-річного знайомства Яреми та Павловича стали конструкції хмілю, що відносилися до майнових паїв реорганізованого КСП «Україна», розміщені на 13 га землі Баївської сільської ради Луцького району Волинської області. Власником підприємства «Хміль» був успішний самодостатній бізнесмен Ігор Панчук. Хміль обладнання, що цікавило підприємство Панчука на 2008 рік вартувало близько 200 тис.у.о., було в задовільному стані та колективом пайовиків у господарстві не використовувалося… нормальні умови для вдалих переговорів про його викуп… На таку пропозицію екс-голова КСП Ярема Василь Петрович відреагував активно, та й взагалі між Павловичем та Яремою, як відзначають очевидці цих подій відразу спалахнуло так би мовити неабиякий «подих дружби». Проте переговори з мети їх знайомства мали інший поворот подій. Власнику господарства Хміль Ігорю Панчуку було зроблену пропозицію інвестицій в «помираючий реорганізований КСП». Маючи більш серйозну розмову про що із власним менеджером Павловичем І.І., Панчука І. було переконано у неабиякій мудрості капіталовкладень в його ідею – відродити повністю знищений колгосп «Україна» та таким ж чином і буде виконано завдання по хміль обладнанню за основним підприємством «Хміль». Ціна такої «спільної ідеї дуету Ярема@Павлович» для сім’ї бізнесмена Ігоря Панчука для сьогодні коштує збитком в прямій сумі близько 12 мільйонів гривень. Що це за така вигідна оборудка розповімо прямо. Першочерговим кроком відродження України стало 2 мільйони – на проведення розрахунків з кредиторами для можливості збору урожаю, слідуючим етапом було ще 2 + виручка з продажу врожаю підприємства – для повного розрахунку з кредиторами, наступним стало – закупка нової техніки – ще на 2 мільйони, згодом для втілення кінцевого етапу оновлення ніби-то відродженої України – оновлення машино-тракторного парку підприємства – ще на 4 мільйони гривень, і так набігло 12 000 000 гривень. Отримавши все бажане від довірливого бізнесмена Ігоря Панчука, Павлович@Ярема отримали одне питання від інвестора: «хлопці до цьогорічного збору урожаю – дайте мені документи з господарської діяльності, я хочу подивитися що у нас там по бухгалтерії і чи дійсно в цьому році я уже, як ви кажете отримаю прибуток». Таке питання виявилося занадто дорогим для Ігоря Панчука. Дует екс-партнерів приміряв шкуру вовкодавів і в подальшому все відбувалося дійсно, наче за сценарієм кінофільму…… Господарська діяльність СГТзОВ «Україна» після вищенаведеної розмови нагадує «шлях Дакару для позашляховиків». Дані про врожай цукрового буряку – зникають, збиральні роботи проводить новостворене (в липні 2013 року) підприємство рідних синів дуетчиків Яреми та Павловича з обраним директором Павловичем Ігорем Івановичем, зернові продукти взагалі облікуються за іншим та фактично тим же господарством «Україна-Баїв», майнового та земельного пайових фондів уже дивним чином в Україні не має – взамін «незрозумілі акти прийому – передачу основних засобів і т.і., натомість чітким фактом за СГТзОВ «Україна» облікується кредиторська заборгованість близько 7 мільйонів гривень. За такими подіями, бізнесмен Ігор Панчук звертається до правоохоронців Волині – зреагуйте – повне знищення господарства. Луцький райвідділок міліції реєструє заяву про кримінальне правопорушення в ЄРДР та негайно розпочинає досудове розслідування… це зараз так кажуть. Слідство там дійсно є, його очолює начальник, хід слідства перебуває на контролі у прокуратурі Луцького районі. Першими результатами слідства стало те, що уже на сьогодні жодного активу чи виробу власної продукції СГТзОВ «Україна» в контрагентів не має, звільнені всі працюючі, розірвані договори оренди майна та землі з пайовиками. Така ефективність слідства вражає. Так ось, наступним стало повне блокування доступу до отримання інформації про фінансово-господарську діяльність розграбованого підприємства, первинних документів не має, де вони дізналися лише через півроку – проте уже Управлінням МВС у Волинській області. Завершальним фактом «доброчесності» міліціянтів Луцького райвідділку стали хуліганські дії щодо бізнесмена Панчука І. дуетчиками Яремою та Павловичем в їхній же присутності, чи як кажуть бездіяльності правоохоронців при виконанні… Розшукуваний автомобіль що числиться за СГТзОВ «Україна» марки шевролет нива, як згодом дізналися відданий Павловичем одному із керівників спілки співвласників майнових паїв с. Городище Боярському Григорію Федоровичу став проявом зухвалим протиправним та жорстоким діям рейдерів. В Луцький райвідділок директором «України» місяць до описуваних подій подана заява про розшук вищезазначеної автівки, проте жодної дії не було вчинено більше місяця. Ось Ігор Панчук на території приміщень «України» в с. Баїв побачив зниклу автівку, визиває наряд міліції для її ідентифікації та фіксування слідів злочину. Приїжджають працівники правоохоронного органу – Луцького райвідділу міліції які розбираються в суті питання, підбігає Павлович з Яремою і «віддають наказ вказаному користувачу автівки Боярському Г.Ф. передати негайно Павловичу ключі і йти до домівки, а вони самі тут все вирішать». І так, Ігор Панчук реагує: просить міліції відреагуйте: затримайте, допитайте, виясніть – натомість енергійним Павловичем отримує кулаком в грудну клітку… Ярема вирішив притримати за рукав Панчука для «вигідних йому дій» Павловичем… Міліція розвернулася та поїхала…. Конфлікт закінчився тим, що в телефонному режимі Павловичу «певний Ігор Васильович» вказав віддати все ж таки автівку та припинити хуліганські дії… Так ось, проводячи паралелі між 2005 роком (затриманням правоохоронцями Волині Волошенюка І.В. за гучною справою «автоклондайку» із «мовчазно» показовим утилізованням - подихом створення сімейного бізнесу в 2006 році на 20 млн. гривень ПП «Л транс»), успішним вступом на «верховенство» районом у 2010 році обранням головою Луцької районної ради можливо ця зухвало неправомірна рейдерська атака СГТзОВ «Україна» є наступним кроком кар’єрного покращення високопосадовця… Останні події цієї резонансної справи будуть висвітлені після засідання регіональної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств під головуванням заступника голови Волинської обласної держадміністрації Едуарда Стоєва. Засідання відбудеться об 11:00 20.01.2013 року в приміщення обладміністрації.
Баів Показати IP 16 Травня 2014 19:25
Це групка проплачених крикунів.
Цун до Баів Показати IP 17 Травня 2014 23:47
Це не крикуни, це мiсцевI га**ки на чолI з коханкою Павловича
Анонім до Цун Показати IP 20 Травня 2014 19:02
Ти свічку тримав?
Кум Показати IP 17 Травня 2014 00:25
Де волошенюк iгорок?! Вася, ТИ шо кинув хлопцiв на бабiв??? Анатолiй, злидень-одерадiвський, а ТИ де??? Сафулько, а ТИ чого бурдинця-охоронця з бандитами-клiентами не прислав??? Ганьба все на баб звалити. Добре що поля засiяли, Де ваш спонсор Башкаленко з кришою-дудкою?
Миколайович Показати IP 18 Травня 2014 11:57
Ігор Павлович це лихий шахрай, позичив через знайомого в мене 5 тис. доларів США ще у 2008 році, не віддає. Я уже і в міліцію звертався, і в прокуратуру, а йому все начхати. Для мене це велика сума. На мої вимоги повернути гроші спочатку відбрехувався з неділі на неділю, а останній рік взагалі знахабився, змінив номер телефону, уникає зустрічей, а при мому приїзді до нього до дом в приватний будинок - наслав на мене якогось майора з Луцького райвідділу. ніби я в нього вимагаю гроші, майор такий пихатий з годину мені мабуть розказував що це цивільно правові відносини і я не маю. права вимагати своїх грошей у Павловича особисто, вказав щоб я звертався в суд, а якщо на мене ще раз поскаржиться Павлович І., то мене закриють до тюрми. от скажіть мені шановні, як з цією скотиною боротися, як мені забрати своє???
Анонім до Миколайович Показати IP 4 Листопада 2014 09:32
Якщо ти дурак, то хто тобі лікар. Треба було не позчичати, він же у тебе не вкрав, ти сам дав. А тепер запий холодною водою.Подарував
до прокуратури облас Показати IP 18 Травня 2014 12:19
відбувається незаконні пікети - реакції не має. Шановний прокурор, ви або працюйте або йдіть назад в запас звідки і прийшли. Зграя злочинців позорить роботу слідства, це що таке? а це все якість вашої роботи, прокуратура, яка крім грошей як брати нічого більше не вміє робити. Щоб злочинець Павлович ходив гуляв на свободі, далі крав гроші, лише збільшуючи суму збитків потерпілих... Вам мало того, що він за допомоги Яреми, своїх бухгалтерів, синів під кришею регіонала-злочинця Волошенюка розгромив СГ ТзОВ "Україна", яке працює з 2002 року... вкаравши при цьому гроші банків Львів і Кредо на суму більше 3 500 000грн., не виплатив кредиторам заборгованість за поставку посівного матеріалу і ін.? Ви прокуратура чи адвокатська компанія? Ви що не бачите, що зграя лиходіїв обробляє на території Одерадівської сільської ради більше 600га землі запасу без будь-яких документів, тобто не платять в державу! ні орендної плати ні податків. Ви нічого не хочете робити, як була прокуратура дормоїдами так і залишається. Вам б тільки понабивати кармани грішми і випендрюватися, а ви відкрийте очі, почитайте документи, як банда привласнила грошей на суму понад 7 млн.грн., як жирують за чужі гроші і на чужих землях, а головне землях запасу, проведіть хоч якісь слідчі дії, ви ж здійснюєте процесуальне керівництво над провадженням? От де ваш хоч якийсь офіційний коментар по справі? Ви хоч щось по Закону думаєте робити, чи ждете від Павловича з Яремою візиту Волошенюка з пропозиціями??? Позор таким прокурорам!
8888 до до прокуратури облас Показати IP 26 Липня 2014 19:46
http://s019.radikal.ru/i632/1407/c9/faf2810e7b64.jpg
Ваня до до прокуратури облас Показати IP 4 Листопада 2014 09:34
Таку тварь потрібно люструвати автоматами-це наші хлопці,як повернуться зі Сходу-зроблять.Це єдине правильне рішення,інакше їх ніхто не зупинить і ніщо
78 Показати IP 18 Серпня 2014 01:59
http://kraina.name/articles/kriminal/102090-banda-regionala-trimae-v-strahu-luckiy-rayon/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus