USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни надали три сотні пропозицій до кодексу

10 Серпня 2010 10:03
В ДПА України у Волинській області відбулася зустріч «за круглим столом» представників великого бізнесу, малого підприємництва, громадських організацій, податкової служби та органів виконавчої влади, на якій обговорили проект Податкового кодексу.

Про це інформує відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян обласної ДПА.

Як поінформував присутніх голова правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський, із 370 раніше наданих пропозицій від волинських роботодавців майже дві третини знайшли своє відображення у запропонованому для всенародного обговорення проекту Податкового кодексу.

«Особливо хочу наголосити на конструктивній позиції ДПА України під час обговорення такого важливого законопроекту як Податковий кодекс. Хочу, щоб усі присутні зрозуміли, що для бізнесу не є самоціллю загальне зниження податків. Взаємна відповідальність держави та бізнесу – це основний пріоритет кожної із зацікавлених сторін», - підкреслив Володимир Цибульський.

Протягом наступних двох годин кожен із учасників засідання «круглого столу» мав можливість запропонувати конкретне формулювання окремих положень проекту Податкового кодексу. В ході обговорення з’ясувалося, що чимало запитань викликає спрощена система оподаткування, пропонована проектом.

На зауваження опонентів щодо змін в оподаткуванні підприємців –«спрощенців» заступник голови ДПА на Волині Андрій Тимейчук зауважив, що функції, які покликана була виконувати спрощена система оподаткування з часу її запровадження в 1998 році, наразі вона вже не виконує.

Натомість, чимало бізнес-ділків саме її використовують для ухилення від сплати податків.

«Ми не повинні забувати, що спрощена система оподаткування повинна забезпечити комфорт в бізнесі тим підприємцям, які працюють чесно і водночас наповнювати бюджет. Тому нововведення, виписані в проекті, покликані врегулювати саме ці питання», - наголосив Андрій Тимейчук.

Потому учасник круглого столу дійшли згоди у тому, що зміни та нововведення проекту Податкового кодексу свідчать про намір держави запровадити нову філософію у сплаті податків. І для бізнесу, і для податкової служби такий підхід – це безперечний позитив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
* * * Показати IP 10 Серпня 2010 12:36
Нова філософія у сплаті податків - вбити малий бізнес як явище, знищити середній клас як клас. Ось у чому полягають нововведення ПК щодо малого бізнесу: збільшення податкового тиску, знищення самозайнятих, усі - на біржу, раби для великого бізнесу. Для великого бізнесу і є обіцяні ПОДАТКОВІ КАНІКУЛИ!!! Азаровщина повернулася. І стала ще страшнішою.
* * * Показати IP 10 Серпня 2010 13:49
http://sd.net.ua/2010/08/05/velikij-nalogovyj-mif.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus