USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волиняни обирають «шопінг» у супермаркетах

4 Червня 2013 12:11
Перевагу закупівлі споживчих товарів у супермаркетах та універсамах замість ринків надають волиняни.

Про це повідомили у прес-службі головного управління статистики у Волинській області.

На території Волині функціонує розгалужена мережа об’єктів роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, яка налічує 6,6 тисячі магазинів, кіосків, 1,8 тисячі барів, кафе, ресторанів тощо та 16 торгово-сервісних центрів. Майже вісім із десяти об’єктів належить фізичним особам–підприємцям.

Високий рівень торговельних послуг забезпечують 40 універсамів, супермаркетів та гіпермаркетів. В області функціонує 49 ринків, на яких є майже 20 тисяч торгових місць. Більше третини ринків - у обласному центрі.

Оборот роздрібної торгівлі у 2012 році становив майже 16 мільярдів гривень, що на 17% більше обсягу 2011 року. Кожен мешканець області витратив на придбання споживчих товарів у середньому 15,3 тисячі гривень (в Україні – 17,6 тисячі гривень).

У структурі товарообороту переважають непродовольчі товари, частка яких становить майже дві третини загального обороту, за рахунок значних обсягів продажу паливно–мастильних матеріалів, автомобілів, фармацевтичних товарів, будівельних матеріалів та товарів культурно–побутового призначення.

На покупку фармацевтичних товарів, які реалізує 434 аптечних заклади, населення витратило 482 мільйона гривень, а це на 12% більше, ніж у 2011 році. Виручка від продажу світлих нафтопродуктів і газу на 162 АЗС дещо зросла і становить десяту частину загального обороту.

В останні роки волиняни надають перевагу покупкам у супермаркетах та універсамах, де реалізація продовольчих товарів зросла на 8%, в той же час обсяги продажу на ринках зменшились на 3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus